Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάπλασης του οδικού άξονα Πύργος (παλαιά σιδηροδρομική γραμμή) – Άγιος Ιωάννης

Παρεμβάσεις που αλλάζουν σημαντικά τη φυσιογνωμία του επαρχιακού δικτύου στο τμήμα από τον Πύργο (σιδηροδρομική γραμμή) μέχρι τον Άγιο Ιωάννη προβλέπονται στο έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο του Πύργου – Υποέργο: Τμήμα Α», προϋπολογισμού 3.7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργο που μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης, καθώς σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Στο συγκεκριμένο τμήμα πρόκειται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις ανάπλασης των πεζοδρομίων προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία, σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού.

Το συνολικό μήκος του τμήματος είναι 3.370 μέτρα, με αφετηρία τη διασταύρωση με την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή στο δυτικό άκρο του Πύργου και πέρας στην είσοδο του Αγίου Ιωάννη, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, διαδρομή κατά την οποία διαμορφώνονται έξι νέοι κόμβοι, η χωροθέτηση των οποίων έγινε βασικό με κριτήριο τους παρακείμενους οικισμούς και τη παραθαλάσσια ζώνη της υφιστάμενης οδού.

Στο νέο σχεδιασμό της επαρχιακής οδού με την προώθηση του έργου: «Κατασκευή οδού Λαστεϊκα – παράκαμψη Άγιου Ιωάννη – Κατάκολο» υλοποιείται η παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη και σε συνδυασμό με το υπάρχον τμήμα (Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο) δημιουργείται απ’ ευθείας σύνδεση του Λιμένα Κατακόλου με την Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου, για την άμεση πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία και τους υπόλοιπους προορισμούς της Ηλείας, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο τμήμα της επαρχιακής οδού Πύργος – Άγιος Ιωάννης, με την ολοκλήρωση του νέου άξονα, θα εξυπηρετεί κυρίως τοπικές συνδέσεις μεταξύ Πύργου – Κατάκολου.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε: «Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της κινητικότητας, αλλά και ανάπλαση περιοχών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελούν το διττό χαρακτήρα ενός σημαντικού ακόμα έργου που προωθείται για την πόλη του Πύργου. Ο στόχος μας για μία καλύτερη και ομορφότερη Δυτική Ελλάδα επιτυγχάνεται μέρα με τη μέρα».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα