Υπογραφή σύμβασης κατασκευής ΕΕΤΑΑ – Δήμου Ψαρών – Προσεχώς η δημοπράτηση

Προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών για την υλοποίηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ», προϋπολογισμού 594.310,95 ευρώ, με αυτεπιστασία από την ΕΕΤΑΑ.

Πρόκειται για την κατασκευή, στο βόρειο τμήμα του οικισμού των Ψαρών και σε γειτνίαση με το γήπεδο 5Χ5 του δήμου, μιας κλειστής αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων εμβαδού 300 περίπου τ.μ, η οποία θα αποτελείται από δύο τμήματα:

1ον. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής που θα είναι και ο κύριος χώρος των δραστηριοτήτων, εμβαδού 228 τ.μ, με δυνατότητα λειτουργίας και ως χώρος συνάθροισης και

2ον. την ομάδα των βοηθητικών χώρων που θα εξυπηρετούν τους χρήστες του γυμναστηρίου (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποθηκευτικός χώρος) με εμβαδό 120 τ.μ, η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, βόρεια του κύριου χώρου δραστηριοτήτων και σε επαφή με αυτόν.

Ο δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος χαρακτήρισε «πολύ ευχάριστη εξέλιξη για το Δήμο» την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και επεξήγησε πως η σπουδαιότητα έγκειται στο γεγονός ότι «το σημαντικό αυτό έργο θα καλύψει πάγιες ανάγκες του δήμου μας, μιας και δεν υφίσταται ανάλογος χώρος άθλησης σήμερα στο νησί (δημόσιος ή ιδιωτικός) και θα συμβάλλει καταλυτικά στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης των δημοτών μας, μαθητών και ενηλίκων. Θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενθάρρυνση περισσότερων ατόμων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου έχει εκπονηθεί με δαπάνη του φίλου και επίτιμου δημότη της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Θανάση Μαρτίνου.

Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας η ΕΕΤΑΑ θα προχωρήσει άμεσα στην διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα