Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση έργου αξίας 1.825.591,67€ στη Πάτμο

Στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου του Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Σκάλας Πάτμου, προέβησαν τη Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος του νησιού Νικήτας Τσαμπαλάκης.

Η εργολαβική σύμβαση ανέρχεται σε 1.825.591,67€ (με Φ.Π.Α) και αφορά  στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων αποχέτευσης ομβρίων στη Σκάλα Πάτμου, συμπεριλαμβανομένων των έργων διευθέτησης του ρέματος Περδικάρη. Το δίκτυο ομβρίων θα αποτελείται από επτά συλλεκτήρες συνολικού μήκους 1.700 μέτρων περίπου και περιλαμβάνει τα απαιτούμενα φρεάτια επίσκεψης , φρεάτια και κανάλια υδροσυλλογής. Το έργο της διευθέτησης του ρέματος Περδικάρη αφορά συνολικό μήκος 400 μέτρων περίπου, με έργα ήπιας επέμβασης σε συγκεκριμένα σημεία. Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή ενός αντλιοστασίου ομβρίων στην περιοχή του λιμανιού, μέσω του οποίου τα νερά θα μεταφέρονται στη θάλασσα με δίδυμο καταθλιπτικό αγωγό μήκους 35 μ. 

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 1.638.000,00 ευρώ από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ) και κατά 246.800,00 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Πάτμου.

Για την υλοποίηση του έργου, στο πλαίσιο  της συνεργασίας και της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας προς τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάτμου, καθώς ο Δήμος δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας ως δικαιούχου του προς υλοποίηση έργου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις. Για το λόγο αυτό, με την Προγραμματική Σύμβαση ο Δήμος Πάτμου μεταβίβασε την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία, ως Φορέας Υλοποίησης ανέλαβε να λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου έναντι της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού, αναλαμβάνοντας όλα τα στάδια για την εκτέλεσή του, από την ωρίμανση, δημοπράτηση, ανάθεση και υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, μέχρι την παρακολούθηση της εκτέλεσης, οριστική παραλαβή και παράδοση στον Κύριο του έργου (Δήμο Πάτμου).

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται να ολοκληρώσει το όλο έργο του εντός δώδεκα (12) μηνών, από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα