Ξεκινά το πολυαναμενόμενο έργο του τούνελ «Cut and Cover» στον πρώην ΟΣΕ στη Κοζάνη

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από τη νέα χρονιά το πολυαναμενόμενο έργο «Cut and Cover» (τούνελ) στην περιοχή του πρώην ΟΣΕ στη Κοζάνη.

Έπειτα από τη υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.» Νίκο Κουπατσάρη, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ξεκινά η κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας  μήκους 327 μέτρων, που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο εκσκαφής και επανεπίχωσης (Cut and Cover). Στην υπογραφή παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Το έργο  αναμένεται να απελευθερώσει έκταση 14 στρεμμάτων, καθώς θα καλύψει το όρυγμα όπου τώρα βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή. Το τούνελ θα δημιουργήσει μια νέα επιφάνεια, όπου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου, άθλησης και κοινόχρηστοι χώροι.

Το έργο ύψους 7.133.181,85 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 και το ΕΑΠ 2012 – 2016.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης ορίζεται σε δεκαέξι μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία εγκατάστασης της αναδόχου εταιρείας στο έργο.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα