Ξεκινά η Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας στο Άστρος της Κυνουρίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στήριξε έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, τη λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία, μετά από αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συμβάλλοντας τόσο συμβουλευτικά όσο και οικονομικά.

Η νέα εκπαιδευτική δράση, σχεδιάστηκε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με στόχο την  ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας, της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Η δράση υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σεμινάρια

Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:

  • Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
  • Φυσιολογία της ελιάς
  • Καλλιεργητικοί χειρισμοί
  • Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
  • Ποιότητα
  • Μεταποίηση και εμπορία

Σε ποιους απευθύνεται:

Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιοχή Δράσης: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Διάρκεια Δράσης: Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα.

Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα  πατήστε εδώ

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα