Ξεκινά έργο οδοποιίας στον Δήμο Σαλαμίνας

Το έργο οδοποιίας στον Δήμο Σαλαμίνας ξεκινά άμεσα από την Περιφέρεια Αττικής. Το εν λόγω έργο, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας το 2021 και τέθηκε σε διαγωνισμό δημοπράτησης το ίδιο έτος, αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ και στοχεύει στην αποκατάσταση φθορών και βλαβών και  γενικότερα στη βελτίωση των οδών, ώστε αυτές να καταστούν ασφαλείς. Το έργο δημοπρατήθηκε την 6-9-2021. Με την 2464/2-11-2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης.

Κατά της ως άνω απόφασης ασκήθηκε προδικαστική προσφυγή, η οποία και απορρίφθηκε με την 81/2022 απόφαση της ΑΕΠΠ. Στη συνέχεια, ασκήθηκε εκ νέου προσφυγή κατά της 81/2022 της ΑΕΠΠ και της 2464/2021 απόφασης της οικονομικής επιτροπής, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Και αυτή η προσφυγή απορρίφθηκε με την από 30-11-2022 εκδοθείσα απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και ως εκ τούτου η διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκε σύννομη. Κατόπιν των παραπάνω ο φάκελος του Διαγωνισμού θα διαβιβαστεί πλέον στο ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύναψης της σύμβασης του έργου.

Ξεκινούν άμεσα λοιπόν οι εργασίες συντήρησης, βελτίωσης, ανακατασκευής του οδοστρώματος αλλά και τοποθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων στις παρακάτω οδούς με βάση τη μελέτη που μας κατέθεσε ο δήμος. Όλοι οι δρόμοι στη Σαλαμίνα, υπενθυμίζουμε ότι είναι δημοτικοί και δεν ανήκουν στην Περιφέρεια:

Α/Α ΟΔΟΣ ΑΠΌ – ΕΩΣ ΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΥΣ
1 Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ Ηρακλέους μέχρι Ευριπίδου 700
2 Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ Ηρακλέους μέχρι Θερμοπυλών 1.100
3 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Μπιζανίου έως Ευριπίδου και Υπάτης έως Ζ. Πηγής 1.500
4 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Περιοχή Αγ. Αθανασίου, Αιάντειο 450
5 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Εθν. Αντιστάσεως εως Παραλία 850
6 Λ. ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ Περιοχή Ψιλής Άμμου 1.200
7 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Φιλίπου μέχρι Αγ. Γεωργίου 600
8 Λ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ Τμηματικά σε όλο το μήκος 1.200
9 Ζ. ΠΗΓΗΣ Ανδριανού έως Λ. Σαλαμίνος 500
10 Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ και τμήμα της Ζ. Πηγής Από το φούρνο του Μπεγνή έως το SM Βασιλόπουλο 2.000
11 Λ. ΗΛΙΑΚΤΗΣ Περιοχή Ηλιακτής 500
12 ΑΚΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Από Λ. Φανερωμένης έως Αγ. Μηνά 400
13 ΜΙΑΟΥΛΗ Από Λ. Σαλαμίνος έως Παπανδρέου 600
14 ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ Από Ζ. Πηγής έως Ευριπίδου 600
15 ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Από Ακτή Κανάρη έως Λ. Αιαντείου 250
16 ΔΑΜΑΛΑ Από Λ. Ιπποκράτους έως Λ. Σαλαμίνος και από Λ. Σαλαμίνος έως Παπανδρέου 800
17 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Από Αλαμάνας έως Τσιμισκή και από Παπανικολή έως Μιαούλη 800
18 ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ Από Κύπρου έως Αίαντος 200

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, τόνισε τα εξής:

“Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε αυτό το σημαντικό έργο Οδοποιίας Δημοτικών Οδών της Σαλαμίνας να παίρνει σάρκα και οστά!  Ένα έργο εξαιρετικής σημασίας που θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα και αφορά την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, διασφαλίζοντας έτσι  την ασφάλεια των πολιτών.

Το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει και την ευθύνη του έργου, αποτέλεσε για εμάς πρόκληση ώστε να τηρήσουμε όλα τα χρονοδιαγράμματα και να ολοκληρώσουμε άμεσα όλες τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, για την εξαιρετική συνεργασία μας αλλά και φυσικά τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ.Γιώργο Πατούλη που από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε πίστεψε στην αναγκαιότητα δημιουργίας μεγάλων έργων υποδομής για την αναβάθμιση της Σαλαμίνας μας!”

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα