Τρίκαλα: Κατασκευή χώρου πολιτισμού στις παλιές αποθήκες ΟΣΕ

Μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, εγκατάσταση Δημοτικής Φιλαρμονικής και Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη… Όλα αυτά θα συναποτελούν τον χώρο των παλιών αποθηκών στην περιοχή ΟΣΕ, που ο Δήμος Τρικκαίων μετατρέπει σε – έναν ακόμη – μεγάλο χώρο πολιτισμού.

Πρόκειται για τις παλιές αποθήκες, που, έχοντας περιέλθει σταδιακά στον Δήμο το 2013 και το 2015, μετατρέπονται σε έναν διπλό πολυχώρο πολιτισμού.

Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού», με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ κ. Κων. Ρίζο.

Ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 3.000.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με την αξιοποίηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού προγράμματος: ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΠΔΕ – ΣΑΕ 1551 στο πλαίσιο του Ε.Π.«Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020»).Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Εργων Γιώργος Καταβούτας και η διευθύντρια τεχνικών

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα,

στο κτήριο

-θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,

-δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,

-δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,

-δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

στο κτήριο Β

δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

Σε συνδυασμό με τον Μύλο Ματσόπουλου, ελάχιστα μέτρα πιο μακριά, δημιουργείται ένας χώρος που συνδέει εξαιρετικά τις μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις στα νότια της πόλης των Τρικάλων.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα