Τρία νέα έργα στον Δήμο Κοζάνης – Οι ανάδοχοι και οι εργασίες

Τρεις συμβάσεις για έργα στον Δήμο Κοζάνης, υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλίαρης με τους αντίστοιχους αναδόχους.

Πιο συγκεκριμένα: 

1). Έργα για τη διάνοιξη-βελτίωση είκοσι ενός (21) δημοτικών οδών που χωροθετούνται εντός των Δημοτικών Ενοτήτων Κοζάνης, Δημητρίου Υψηλάντη, Ελλησπόντου και Ελιμείας του Δήμου Κοζάνης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών, δρομολογεί η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας Στέφανου Γάκη.

Οι τεχνικές εργασίες, προϋπολογισμού μελέτης 550.000€ με χρηματοδότηση από ΤΑΠ και ΣΑΤΑ, αφορούν διανοίξεις οδών μέσα στην πόλη της Κοζάνης (Κοσμά Αιτωλού, οδός Σταδίου, οδός Κωνσταντίνου Γκάγκαλη, οδός Β.Ματιάκη, οδός Πάρου, οδός Στερίκα Κούλη, Σάντα Ρόζα με Ανθίμου Γαζή, Καλυβα, Τιτέλη με Μοναστηρίου) καθώς και στις κοινότητες Άνω Κώμης, Αγίου Χαραλάμπους, Μαυροδενδρίου, Κοίλων, Πρωτοχωρίου, Λευκόβρυσης, Ανατολής και Αμυγδαλιάς.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου (κατασκευή) ορίζεται σε δέκα (10) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

2). Επίσης, υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ», προϋπολογισμού μελέτης 250.000€ με χρηματοδότηση ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΕ, μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας «ΚΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι έργα συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών στην περιοχή της Κοινότητας Πολυμύλου του Δήμου Κοζάνης, για την κάλυψη αναγκών αποστράγγισης.

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

 • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στο νότιο τμήμα της Κοινότητας Πολυμύλου, βόρεια του γηπέδου ποδοσφαίρου, με σκοπό την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, που συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο.
 • Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην είσοδο του οικισμού Λεβέντη
 • Αποκατάσταση οδοστρώματος στην είσοδο του οικισμού Λεβέντη

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου (κατασκευή) ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

3). Τέλος, συντήρηση υποδομών στις κοινότητες Λιβερών, Σιδερών, Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου, περιλαμβάνει το έργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΕ ΔΗΜ.ΥΨΗΛΑΝΤΗ», προϋπολογισμού μελέτης 350.000€, του οποίου τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΒΑΡΚΑΣ».

-Ειδικότερα, στα Λιβερά προβλέπεται:

 • η κατασκευή κρασπεδόρειθρων 80cm εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου, από την είσοδο έως τα όρια της πλατείας μήκους 700m.
 • η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς σε χώρο 400m2 στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας και περίφραξη του χώρου.
 • η εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για φωτισμό του χώρου Ηρώου
  -Στα Σιδερά, οι εργασίες περιλαμβάνουν:
 • Καθαιρέσεις της ανατολικής και βόρειας παλιάς περίφραξης νεκροταφείων μήκους 54 και 45 μέτρα αντίστοιχα, κατασκευασμένων από βάση λιθοδομής και τοιχίου από τσιμεντόλιθους και πλέγμα περίφραξης.
 • Καθαίρεση κεντρικού διαδρόμου των παλιών πλακοστρώσεων και επανακατασκευή αυτών.
 • • Επανακατασκευή τοιχίων περίφραξης 100cm από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25.
 • Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων 60cm απλού σχεδίου πάνω από τις νέες περιφράξεις, κατασκευή πόρτας σιδερένιας συρόμενης 4,00m και μίας εισόδου ανοιγόμενης 1,20m.
 • Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων 50m2.
 • Στην Ποντοκώμη, ανακατασκευή πεζοδρομίων στην είσοδο της κοινότητας λόγω φθορών και στο Μαυροδένδρι, κρασπεδόρειθρα και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων σε διάφορους δρόμους της κοινότητας.

  Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ΕΣΟΔΑ ΑΠΕ, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

  Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
  Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα