ΤΟ EUROPA THE LAB ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η λειτουργία του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Europa με τίτλο EUROPA THE LAB είναι γεγονός! Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Α’ Κύκλο εκπαίδευσης και ήδη οι αιτήσεις των κατασκευαστών για το πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο Β’ Κύκλος (Οκτώβριος – Νοέμβριος) έχει συμπληρωθεί ήδη και έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για τον Γ’ Κύκλο που αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Το EUROPA ΤΗΕ LAB αποτελεί μια πρωτοβουλία της EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε.η οποία συνεργάστηκε σε επιστημονικό επίπεδο με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ (ΠΟΒΑΣ) που φέρνει την επανάσταση στην αγορά των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Το Πρόγραμμα έρχεται να συνδυάσει την κουλτούρα της Europa με την τεχνογνωσία της ΠΟΒΑΣ, για να βοηθήσει τον κατασκευαστή αλουμινίου να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της αγοράς με τον καλύτερο τρόπο ανεβάζοντας συνολικά την ποιότητα παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου.

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε έμπειρους απασχολούμενους στον κλάδο των αρχιτεκτονικών κατασκευών αλουμινίου, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, την επαγγελματική τους θέση και να ενισχύσουν τη δυνατότητα της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Σκοπός του προγράμματος τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης είναι να παράσχει στους εργαζόμενους του κλάδου των αρχιτεκτονικών κατασκευών συστημάτων αλουμινίου, τις ειδικές επικαιροποιημένες γνώσεις – δεξιότητες – ικανότητες που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατά την κατασκευή και εγκατάσταση των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου

Στόχος του Προγράμματος είναι να ενισχύσει και να θωρακίσει τον κατασκευαστή αλουμινίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα,ώστε:

Α) να αναβαθμίσει το μοντέλο λειτουργίας του, και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής του,

Β) να τον καταρτίσει υπεύθυνα στα θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας,

Γ) να του παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές στην συναρμολόγηση και εγκατάσταση σύγχρονων και καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου.

Σε συνολικότερο επίπεδο, στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξει τον επαγγελματία κατασκευαστή, σε κάθε επίπεδο της δραστηριότητάς του. Το πρόγραμμα άπτεται κάθε κατηγορίας ζητημάτων, από την κατασκευή των συστημάτων και τα εκάστοτε συνοδευτικά έγγραφα που πρέπει να το ακολουθούν, έως την επιχειρηματικότητα, τις αρχές Marketing και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε μια επιχείρηση. Αποτελεί ένα πλήρες πακέτο εκπαίδευσης, που είναι βέβαιο πως θα δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν κάθε κατασκευαστή σε πολλούς τομείς, δίδοντας ταυτόχρονα νέες ιδέες και γνώσεις, όραμα και προοπτικές.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα των μαθημάτων, το πρόγραμμα τίμησαν στα εγκαίνια, στελέχη της Europa όσο και της ΠΟΒΑΣ. Το Πρόγραμμα είναι μοναδικό στον κλάδο του, καθώς απευθύνεται σε επαγγελματίες με εμπειρία και έχει σαν σκοπό την ανάπτυξή τους. Στόχος του προγράμματος είναι να μετατρέψει τους κατασκευαστές αλουμινίου σε επιχειρηματίες κύρους εκπαιδεύοντας τους σε κάθε επίπεδο και τεχνικό αλλά και επιχειρησιακό.

Χαιρετισμό έδωσαν τόσο η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa Κα Ανούς Τζιρακιάν, όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Κος Θεόφιλος Παγιάτης. Η παρουσία και των δύο κορυφαίων προσώπων της Europa και της ΠΟΒΑΣ στην πρώτη ημέρα μαθημάτων σηματοδοτεί με τον πιο απόλυτο τρόπο την μεγάλη σημασία που δίνει η εταιρία και η ΠΟΒΑΣ στο Πρόγραμμα. Για πρώτη φορά μια διέλαση έρχεται σε σύζευξη με τους στόχους και το όραμα ενός σημαντικού φορέα του κλάδου κατασκευαστών αλουμινίου.

Χαρακτηριστικά η Κα Τζιρακιάν στην ομιλία της επεσήμανε:

«Το πρόγραμμα EUROPA THE LAB φιλοδοξούμε να αποτελέσει πυξίδα και παράδειγμα για άλλους κλάδους, αλλά και να φέρει κοντά δύο κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας τον κρίκο του δικού μας κλάδου, δηλαδή την βιομηχανία/διέλαση, και τον κατασκευαστή. Να μιλήσουμε ο ένας την γλώσσα του άλλου. Να γίνουμε πιο ισχυροί, πιο έτοιμοι για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.»

Επίσης πρόσθεσε απευθυνόμενη στους εκπαιδευόμενους κατασκευαστές «Εσείς είστε εκείνοι που πιστεύουμε ότι θα κάνετε την διαφορά. Δεν το λέω μόνο γιατί εδώ θα εξελιχθείτε ως κατασκευαστές. Δεν φιλοδοξούμε απλά αυτό.  Εμείς επιδιώκουμε να γίνετε καλύτεροι επιχειρηματίες!». Μια δήλωση που δείχνει ακριβώς το όραμα της Europa για τον κλάδο.

Από την μεριά του ο Κος Παγιάτης επεσήμανε:

«Εγκαινιάζουμε μία  νέα καινοτόμο εκπαιδευτική, διαδραστική διαδικασία, που αναιρεί περιορισμούς και εκπαιδευτικούς αποκλεισμούς, έχοντας μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση του μοντέλου λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Κυρίως των κατασκευαστών οι οποίοι  αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» αλλά και όλης της παραγωγικής αλυσίδας του κλάδου.». Συμπλήρωσε κλείνοντας «Το EUROPA ΤΗΕ LAB ξεκινάει σήμερα μια μαθησιακή διαδρομή η οποία είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και πρεσβεύει   την κουλτούρα της ΟΜΑΔΑΣ στον ευρύτερο κλάδο. Εύχομαι να  ζήσουν αυτή την μαθησιακή εμπειρία  με πάθος όσοι συμμετέχουν γιατί μόνο έτσι αξίζει.»

Στον δικό της χαιρετισμό η Operations Manager της Europa, Κα Γιώτα Σιγανού επεσήμανε μια ακόμη καινοτομία του προγράμματος, το σημείο όπου συνδυάζεται η θεωρία με την πράξη. Οι κατασκευαστές μέσω του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θέματα πρακτικά που σχετίζονται τόσο με την κατασκευή και τις δοκιμές, όσο και με άλλες πτυχές όπως την κοστολόγηση, την υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας, το marketing κ.α

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε κατασκευαστή αλουμινίου που επιδιώκει την ανάπτυξη και την εξέλιξη και θέλει να γνωρίσει πτυχές του επιχειρείν που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια της καθημερινής του λειτουργίας.

Το EUROPA THE LAB με θεμέλιο την Γνώση, οδηγεί την Εξέλιξη, με όραμα μόνο την Επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα