ΤΜΕΔΕ: Δεν συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αttica Βank

Το ΤΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της αλλά θα διατηρήσει ποσοστό περί το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης.

Η ανακοίνωση του ΤΜΕΔΕ

«Το ΤΜΕΔΕ, ως διάδοχος του ΤΣΜΕΔΕ, στήριξε και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τη διαχρονική επένδυση των Μηχανικών στην ΑTTICA ΒANK, έχοντας συμβάλει καθοριστικά στο να κερδίσει η Τράπεζα την κρίσιμη μάχη της επιβίωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΤΜΕΔΕ συμμετείχε σε όλες τις μέχρι σήμερα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συνέδραμε σταθερά στις προσπάθειες των τελευταίων ετών για την εξυγίανση και την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών της και υποστήριξε τη Διοίκηση για την εφαρμογή των πολιτικών του μετασχηματισμού της ATTICA BANK.

Επιπλέον, το ΤΜΕΔΕ στήριξε συστηματικά τον στρατηγικό στόχο της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας, με όρους αγοράς, μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή. Τους τελευταίους μήνες, το ΤΜΕΔΕ υποστήριξε δυναμικά την είσοδο της Thrivest Holding Ltd, πιστεύοντας ότι το όραμα της δημιουργίας του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα θα λειτουργήσει θετικά για την ΑTTICA ΒANK και τους μετόχους της.

Σήμερα η Τράπεζα αφήνει πίσω της μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και μπορεί να προχωρήσει με επιτυχία στα επόμενα βήματά της. Το ΤΜΕΔΕ δεν θα συμμετάσχει στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά θα διατηρήσει ποσοστό περί το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης. Θα συνεχίζει να υποστηρίζει τον αναπτυξιακό ρόλο της ΑTTICA ΒANK και το φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού της.

Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος, δήλωσε: Σήμερα η ATTICA BANK γυρίζει σελίδα. Ως ΤΜΕΔΕ αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι, συμβάλλαμε καθοριστικά στη διάσωση της Τράπεζας και δρομολογήσαμε την εξυγίανσή της. Η προτεραιότητα στα επόμενα χρόνια είναι η ανάπτυξη συνεργειών της Τράπεζας με τον τεχνικό κόσμο της χώρας, που πρωταγωνιστεί στο νέο παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας. Καλωσορίζουμε τους νέους μετόχους και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Διοίκηση της Τράπεζας με στόχο τη μετεξέλιξή της προς όφελος όλων των μετόχων, των εργαζομένων της, των πελατών της και της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα