Τις επόμενες μέρες δημοπρατούνται τρεις νέες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων

Η διαχείριση αποβλήτων και η κυκλική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο πάνελ του Olympia Forum III που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε για την επένδυση στον τομέα της ανακύκλωσης και τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με 66 δήμους στους οποίους διατίθενται δωρεάν σύγχρονα οχήματα που συγκεντρώνουν τα οργανικά απόβλητα των καφέ κάδων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις 60 κινητές πράσινες μονάδες που σε καθημερινή βάση κυκλοφορούν στην Αττική και συλλέγουν αντικείμενα προς ανακύκλωση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί πάνω από 200.000 πολίτες ως χρήστες της κάρτας επιβράβευσης ανακύκλωσης.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, επεσήμανε ότι από τις τρεις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων που λειτουργούσαν όταν ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση, έχουμε φτάσει στις έξι, ενώ η έβδομη στη Θήβα θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες δημοπρατούνται τρεις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων στον Βόλο, τη Λάρισα και την ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν εκείνες σε Καβάλα και Νάξο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ζήτημα υπάρχει με τις περιφέρειες νοτίου και βορείου Αιγαίου, για τις οποίες δρομολογείται συνολική ρύθμιση, ενώ απομένει η δημοπράτηση του έργου για τη Στερεά Ελλάδα.

Το Olympia Forum διεξάγεται στις 20 Οκτωβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 21-22 Οκτωβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Φόρουμ, κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν εδώ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα