Τεχνικοί Ασφαλείας: Στο ΦΕΚ οι νέες ειδικότητες διπλωματούχων μηχανικών

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, στην οποία αναφέρονται οι νέες ειδικότητες διπλωματούχων μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών που μέχρι τώρα δεν είχαν, το δικαίωμα να ασκούν καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας σε επιχειρήσεις.

Ο Τεχνικός Ασφαλείας συνιστά το βασικό συμβουλευτικό όργανο του εργοδότη σε θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων.

O υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης δήλωσε σχετικά: «Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απονομή νέων τίτλων μηχανικών ΑΕΙ της χώρας, με την παρούσα Υπουργική Απόφαση επικαιροποιείται και διευρύνεται, μετά από 35 χρόνια, ο κατάλογος με τις επιτρεπόμενες ειδικότητες για την άσκηση καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας σε επιχειρήσεις. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι

  • πτυχιούχοι ΑΕΙ Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης,
  • Περιβάλλοντος, Ορυκτών Πόρων,
  • Ηλεκτρονικοί,
  • Επιστήμης Υλικών,
  • Χωροταξίας,
  • Πολεοδομίας και Ανάπτυξης
  • μπορούν να ασκούν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Επίσης, ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών από το 1988, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ασκούν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας.

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μαζί με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά το έργο μας για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αποτελεσματική πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Λαμβάνουμε θεσμικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας με στόχο ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται και να είναι ασφαλής».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα