Τεχνικές εργασίες στο Φρούριο Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον αντιδημάρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Γιάννη Μεγκλή, παρουσίασε τις εργασίες που γίνονται στο Φρούριο Καβάλας, προς αποκατάσταση των φθορών στον κοιτώνα των αξιωματικών και στο παλιό τζάμι, καθώς και τις παρεμβάσεις στο θεατράκι.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, τον κ. Μεγκλή, και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στον κοιτώνα των αξιωματικών, μετά την κατάρρευση τμήματος του φρουρίου τον περασμένο Ιούνιο. Έχει γίνει λιθοσυρραφή με νέα λιθοσώματα στις περιοχές των έντονων ρωγμών, εφαρμογή ενεμάτων υδραυλικής ασβέστου, τοποθέτηση προεντεταμένων τενόντων κατά μήκος του βορειοδυτικού και νοτιοανατολικού τοίχου και στο εσωτερικό αυτών, στο ύψος του δαπέδου και στο ύψος της έδρασης της στέγης και τοποθέτηση οριζόντιων και κατακόρυφων υδρορροών προς απορροή των όμβριων υδάτων της στέγης, ενώ εγκαταστάθηκε και ένα σύστημα αποστράγγισης όμβριων εξωτερικά και κατά μήκος του βορειοανατολικού τοίχου.

Εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συνολική μελέτη του Φρουρίου, θα εκτελεστούν και στο παλιό τζάμι, ενώ θα δημιουργηθούν και διάδρομοι πρόσβασης για τα ΑμΕΑ, μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τέλος, ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στο θεατράκι, όπου, εκτός από την αντικατάσταση των κερκίδων, θα κατασκευαστούν νέα καμαρίνια και σκηνή».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα