Τα τέσσερα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας

Τέσσερα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

«Καταδικάζουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχεδιάσαμε τέσσερα δραστικά μέτρα», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια ανακοίνωσε:

-Μείωση των παροχών προς τα σούπερ μάρκετ για εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών. «Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι», τόνισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι το μέτρο αφορά «απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες».

– την αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. «Δεν επιτρέπουμε στους προμηθευτές, που αυξάνουν τις τιμές, προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες». Όπως είπε ο υπουργός, το μέτρο αυτό αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

-Τρίτον, έκανε λόγο για «Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους προμηθευτές να τιμολογούν τα μέτρα και να τα διαθέτουν στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Όπως διευκρίνισε, θα επιστρέφεται πιστωτικό τιμολόγιο 3% μόνο για φύρα.

-Τέταρτον, τόνισε ό,τι θεσπίζεται πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Ειδικότερα, το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας και εμπορικού κέρδους 7%.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα