Συστήματα έξυπνων διαβάσεων σε 19 σημεία υψηλής κυκλοφορίας στη Φλώρινα

Συστήματα έξυπνων διαβάσεων θα τοποθετήσει ο Δήμος Φλώρινας σε 19 επιλεγμένα, υψηλής κυκλοφορίας, σημεία της πόλης, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας Δήμου Φλώρινας» που είναι ενταγμένη στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, σχετικά, το Σύστημα Έξυπνης Πεζοδιάβασης, είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλούς διέλευσης πεζών & πεζών ΑμεΑ, το οποίο μέσα από την αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών επισημαίνει έντονα, με LED φωτισμό, τα σημεία αναμονής και διέλευσης του πεζού, αλλά κυρίως ενισχύει την έγκαιρη αντίληψη του πεζού από τον οδηγό ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατά το πρότυπο ΕΝ13201.

Ο συμβατικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 1.212.300,53 €.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να παρέχουμε στους δημότες μας ασφαλείς μετακινήσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει και άλλες παρεμβάσεις μελλοντικά”, ανέφερε ο δήμαρχος Φλώρινας  Βασίλης Γιαννάκης.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα