Σύσκεψη για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ύστερα από την συνάντηση για θέματα ΥΑΕ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία συμμετείχε  αντιπροσωπεία των εργαζομένων που απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο της ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέα ΥΑΕ της ΓΣΕΕ, συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό συν. Μάκη Μιχαλόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου συν. Γιώργο Σπανούδη με τον Γενικό Διευθυντή του έργου από πλευράς αναδόχου (Άκτωρ) κ. Κορακίτη και ύστερα και από την έγγραφη όχληση του Σωματείου προκλήθηκε άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής ΥΑΕ για την Τετάρτη 13/07/2022.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν πέρα των προαναφερομένων και ο Πρόεδρος του ΕΚΘ συν. Χάρης Κυπριανίδης, τα μέλη της ΕΥΑΕ από την εργατική πλευρά και Μηχανικοί Ασφαλείας του Άκτωρα.

Η εργατική πλευρά αναφέρθηκε στην πληθώρα επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών που επικρατούν στο έργο και περιέγραψε τα ατυχήματα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Κορακίτης δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση των θεμάτων τα οποία χρονίζουν.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ αναφέρθηκε στην παντελή απουσία του Κύριου του έργου, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ από την σύσκεψη, όπως και στην απουσία των δύο τεχνικών ασφαλείας (άδεια και ασθένεια) και του ιατρού εργασίας (δίχως αιτιολόγηση) του έργου. Υπό αυτές τις συνθήκες η σύσκεψη μπορεί να ήταν ουσιαστική δεν μπορεί όμως να χαρακτηριστεί συνεδρίαση Επιτροπής ΥΑΕ.

Τέθηκε από την πλευρά των εργαζομένων και το θέμα των ιδιαίτερα χαμηλών αποδοχών τους και της άμεσης ανάγκης για αξιοπρεπή μισθοδοσία όταν το κόστος ζωής έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Παρακολουθούμε τα θέματα και επεμβαίνουμε σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα