Συνέργειες Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη Δράση «Συνέργειες Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Αττικής» προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ, παρουσία του Γ.Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αθ. Κυριαζή

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη Δράση «Συνέργειες Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Αττικής», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» προυπολογισμού 9 εκ. ευρώ, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Παρόντες ήταν ο Γ. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αθ. Κυριαζής και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Βασικός στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση συνεργατικών ερευνητικών έργων, μέσα από τη σύμπραξη επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων των πανεπιστημίων, με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της σύνδεσης έρευνας/καινοτομίας και παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη προβλέψει το ποσό των 200.000 ευρώ για τεχνική βοήθεια στη Γ. Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έκδοσης των σχετικών προγραμμάτων σύμπραξης.

«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο αυτό επενδύουμε σε  δράσεις καινοτομίας, με αναπτυξιακό πρόσημο» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: « Με τη συγκεκριμένη δράση η Περιφέρεια Αττικής παρέχει στις επιχειρήσεις άλλο ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 9 εκ. ευρώ, προκειμένου να διευρύνουν τις δυνατότητες ανάπτυξης και ενίσχυσης τους, αυτή την πολύ κρίσιμη εποχή. Γνωρίζω πως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τη συγκεκριμένη δράση είναι ήδη αρκετά μεγάλο και αυτό αφενός μας ικανοποιεί και αφετέρου μας κινητοποιεί προκειμένου να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για την αναζήτηση και νέων τρόπων στήριξης του επιχειρείν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αθ. Κυριαζή για την εποικοδομητική συνεργασία επιστέγασμα της οποίας, είναι και η σημερινή μέρα».

Ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα από πλευράς Γενικής Γραμματείας  είναι να βγουν αρκετές δράσεις και προγράμματα που να στηρίζουν τις επιχειρήσεις.

Βασικοί στόχοι της Δράσης είναι οι εξής:

  • Ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων/υπηρεσιών ή μεθόδων παραγωγής με υψηλή προστιθέμενη αξία με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
  • Αποτελεσματικότερη διασύνδεση των ερευνητικών οργανισμών με τις ανάγκες του παραγωγικού ιστού.
  • Επικέντρωση των προσπαθειών και των πόρων στους θεματικούς τομείς Πολιτισμός-Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Αγροδιατροφή, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την μεγιστοποίηση της ωφέλειας για την οικονομία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης ανέρχεται στο ποσό των 9.000.000€, και κατανέμεται ανά θεματικό τομέα ως ακολούθως:

  • Πολιτισμός-Τουρισμός-Πολιτιστικές και Δημιουργικές Bιομηχανίες: 3.000.000€
  • Αγροδιατροφή: 3.000.000€
  • Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη: 3.000.000€
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα