Συνάντηση δημάρχου Χανίων με τη διοίκηση της INTRAKAT για το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς

Την αισιοδοξία του για την εντατικοποίηση των εργασιών που πραγματοποιούνται στη Δημοτική Αγορά Χανίων, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έπειτα από την συνάντηση που πραγματοποίησε με τη διοίκηση της αναδόχου εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασης, στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης, και τα δύο σοβαρά θέματα που αντιμετώπισε το έργο στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ξεπεραστεί, ως προς την επικαιροποιημένη στατική και αρχιτεκτονική μελέτη που ζήτησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθώς και η μετάβαση της αναδόχου εταιρίας σε νέο σχήμα. «Εχθές (18/01/2024) είχαμε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της INTRAKAT στην Αθήνα, με τον Γεν. Διευθυντή κ. Αρανίτη, όπου εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση του έργου και των χρηματοδοτήσεων, ενώ αυτό που προέκυψε με την ολοκλήρωση της συνάντησης ήταν πως το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα από την ανάδοχο εταιρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως ήδη οι οφειλές σε τοπικά συνεργεία και υποεργολάβους έχουν εξοφληθεί και το έργο επανεκκινείται με γοργούς ρυθμούς, ενισχυμένο με επιπλέον συνεργεία, ενώ η στέγη ήδη δουλεύεται σε ξεχωριστό χώρο και σύντομα πρόκειται να αρχίσει η τοποθέτησή της στο μνημείο.

Τέλος, προγραμματίζεται να γίνει μία νέα σύσκεψη με τους υπεύθυνους του εργοταξίου, ενώ ακολούθως ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε πως μετά τις απαραίτητες συναντήσεις, θα ενημερωθούν αρμοδίως και οι καταστηματάρχες της Δημ. Αγοράς για την πορεία του έργου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα