Σύμβαση νέου έργου οδικής ασφάλειας 713.000 ευρώ στη Π.Ε. Λευκάδας

Τη σύμβαση εκτέλεσης του μεγάλου έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας κυρίως στους Σφακιώτες, αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα και στο Λιβάδι Καρυάς, προϋπολογισμού 713.000 ευρώ, υπέγραψε στις 21/9/2023, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με τον ανάδοχο του έργου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί άμεσα ξεκινά το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας 713.000 ευρώ για την περιοχή των Σφακιωτών. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν καθυστερήσεις από αστάθμητους παράγοντες, αλλά ξεπεράστηκαν και πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Για το εν λόγω έργο η Περιφερειακή Αρχή εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και πραγματοποίησε όλα όσα απαιτούνται, ώστε να φτάσουμε στην εκτέλεση του έργου. Είχε τη βούληση το έργο να αφορά εξολοκλήρου την περιοχή των Σφακιωτών, που δεν έτυχε της πρέπουσας προσοχής τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Αναμένεται οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή υλοποιούνται στη Σκατζολιά, στην Καρυά, στους Πηγαδησάνους, αλλά και σε επικίνδυνες στροφές, να βελτιώσουν σημαντικά το επαρχιακό οδικό δίκτυο Λευκάδα – Σφακιώτες – Καρυά.

Η αποκατάσταση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού μας. Καθημερινά πραγματοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε κάθε σημείο του δικτύου στην Π.Ε. Λευκάδας, για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και κατ΄ επέκταση για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων» αναφέρει σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου στους Σφακιώτες είναι σε ορεινή χάραξη και με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, και επιπλέον είναι και πολύ ταλαιπωρημένο από τις συνεχείς παρεμβάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ιδίως το τμήμα Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα.

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων και αντιστήριξης πρανών, αποκατάσταση πεζοδρομίων, αντιμετώπιση καθιζήσεων και διαγραμμίσεις, κυρίως στους Σφακιώτες (Λαζαράτα, Σπανοχώρι, Ασπρογερακάτα, Πινακοχώρι, Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς), αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα