Σύμβαση μελέτης συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού στην Ηλεία

“Το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία αποτελεί σημαντικό έργο για την ύδρευση και τη γεωργική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής”, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την υπογραφή της σύμβασης μελέτης συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του και έργα ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης του Δήμου Ωλένης Ηλείας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: “Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία αποτελεί σημαντικό έργο για την ύδρευση και τη γεωργική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

Υπογράφουμε, σήμερα, τη σύμβαση μελέτης των συμπληρωματικών έργων που απαιτούνται προκειμένου να υποστηρίξουμε, να αναδείξουμε και να εμπλουτίσουμε την αξία αυτής της υποδομής. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του φράγματος, δίνοντας πνοή στην τοπική κοινωνία και οικονομία”.

Παρούσα κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν και η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτής Ηλείας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στο συμβατικό αντικείμενο της μελέτης, περιλαμβάνονται:

  • – Ο σχεδιασμός νέων αρδευτικών δικτύων στη Μανωλάδα, συνολικής έκτασης 114.000 στρ.
  • – Ο σχεδιασμός νέων έργων άρδευσης, 18.370 στρεμμάτων, και ύδρευσης του Δήμου Ωλένης.
  • – Η περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών.
  • – Η αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα.

Η προεκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 8.610.434,72 ευρώ με ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα