Σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Τήλου ύψους 2,08 εκατ. ευρώ

Μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση που σκοπό έχει την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου των νησιών, περνά άμεσα στο στάδιο της υλοποίησης, μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για το έργο «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Π.Ν.Αι. Νήσου Τήλου», η εργολαβική σύμβαση του οποίου ανέρχεται σε 2.080.931,73 €. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης ανήλθε σε 2.500.000,00 €.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου και ειδικότερα εργασιών τεχνικής επιθεώρησης, άμεσης επέμβασης, βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών, του οδικού δικτύου της νήσου Τήλου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινά άμεσα ένα ακόμα σημαντικό έργο, αυτό της ανακατασκευής του οδικού δικτύου της Τήλου.  Το μελετήσαμε το 2020, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και το δημοπρατήσαμε το 2021, υπογράψαμε σύμβαση τώρα. Αυτό, γιατί ο νόμος δίνει το περιθώριο στις διαγωνιζόμενες εταιρείες να προσφεύγουν στο διηνεκές και η δικαιοσύνη στην χώρα μας δεν φημίζεται για την ταχύτητα απόδοσης. Αυτά πρέπει να τα ξαναδούμε, και θα το κάνουμε αυτό, αφού όπως έχω ξαναπεί, τα δημόσια έργα έχουν μελέτες και προϋπολογισμούς με αναφορά σε συγκεκριμένο χρόνο. Προχωράμε όμως και κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να ακυρώσει δέσμευση μας».

Το έργο αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο στην ιστορία των νησιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα.

Μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα