Σύμβαση για την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών

Υπεγράφη (στις 20 Δεκεμβρίου) η σύμβαση για την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει σημαντικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο ακριτικό νησί των Ψαρών και εκτός από τα ιατρεία, περιλαμβάνει και κατοικίες για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο νησί.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί σταθμός τηλεϊατρικής, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαχείρισης χρονίων νοσημάτων, προληπτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους. Το έργο αυτό αντανακλά τη φιλοσοφία για το νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, που έχει στόχο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες στην Υγεία. Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 1.705.083,22 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις νέες υπηρεσίες τηλεϊατρικής, τις κινητές Μονάδες και Ομάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ουσιαστικά εξαλείφουν τις ανισότητες στην πρόσβαση λόγω γεωγραφικής απόστασης. Στόχος μας είναι να φτάνουμε σε κάθε πολίτη, σε όποιο μέρος της χώρας κι αν κατοικεί. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την υγεία στις ακριτικές περιοχές, δημιουργώντας πλαίσιο ασφάλειας και σταθερής φροντίδας».

Ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή, καθώς συνέβαλε καθοριστικά στην έγκαιρη ωρίμανση του έργου, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να προχωρήσει τόσο άμεσα. Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία, καταφέραμε να δημιουργήσουμε και κατοικίες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα υπηρετεί στο ιατρείο, γεγονός που αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό κίνητρο».

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι προχωρά η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου για το οποίο καταβάλλαμε τόση προσπάθεια όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αποτελούσε βασική μας προτεραιότητα. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρών θα καλύψει τις ανάγκες τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών και δίνει αναπτυξιακή προοπτική στο νησί μας. Συνδυαστικά με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας, όπως η τηλεϊατρική και η παροχή προληπτικών υπηρεσιών και κατ’ οίκον νοσηλείας, η Υγεία των κατοίκων του νησιού μας θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Στη θέση της ανασφάλειας, της αγωνίας και της ταλαιπωρίας, έρχεται η έγκαιρη, σταθερή και αποτελεσματική φροντίδα που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος».

Η κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών εντάσσεται στο Έργο «Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ» το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα