Σύμβαση για ανάδειξη κτιρίων στον Ομαλό

Υπογράφηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Πλατανιά, για την παραχώρηση της χρήσης του παλιού ΚΤΕΟ Ταυρωνίτη στον Δήμο Πλατανιά.

Το κτίριο χρησιμοποιείται και στεγάζει σήμερα το ΕΠΑΛ Πλατανιά κι έχει διατεθεί «για να προσφέρει μια ουσιαστική χρήση στην τοπική κοινωνία και για εκπαιδευτικούς λόγους εξυπηρετούνται εκατοντάδες άτομα», όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, εξηγώντας πως «γίνεται μια εξαιρετική δουλειά στο ΕΠΑΛ και ήταν χρέος μας να το παραχωρήσουμε και στην αναβάθμισή του θα το υποστηρίξουμε κι ως Περιφέρεια, όπως υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης».

Παράλληλα υπογράφηκε μία ακόμα σύμβαση με τον Δήμο Πλατανιά. Πρόκειται για την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που αφορά στον Ομαλό. Αντικείμενο η συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας Κρήτης για την μελέτη συντήρησης, ανάδειξης και προβολής των κτιρίων που βρίσκονται γύρω από το Οροπέδιο Ομαλού, σε μια περιοχή που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

«Αφορά την ανάπλαση κι ανάδειξη ιστορικών συνόλων στην περιοχή, όπως στον Κούμο, τον πύργο του Χατζημιχάλη Γιάνναρη, του Τζανή το σπήλαιο αλλά και πεζοδρόμηση από τα Λιβάδια μέχρι τον οικισμό του Ομαλού. Το Πολυτεχνείο θα μας παραδώσει πλήρεις μελέτες και εκτιμώ ότι η Περιφέρεια στη συνέχεια θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή τους», ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα