Σύγχρονη βιοκλιματική πλατεία στο Δημαρχείο Δάφνης

Σε εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της σύγχρονης βιοκλιματικής Πλατείας και του ιστορικού κέντρου της δημοτικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Δάφνης Υμηττού. Το έργο υλοποιήθηκε μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον απερχόμενο  δήμαρχο Τ. Μπινίσκο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Νέος Δήμαρχος Ν. Τσιλίφης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού έργου και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό όταν διαπιστώνεις έμπρακτα ότι μετεξέλιξη ενός έργου από το σχεδιασμό στη πράξη έχει τόσο σημαντικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και στην περιβαλλοντική και εμπορική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της περιοχής.

«Η αναβάθμιση της πλατείας Δημαρχείου Δάφνης είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητά της περιοχής. Η Περιφέρεια Αττικής στήριξε την υλοποίηση ενός ώριμου έργου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό έργο τις υποδομές του οποίου μπορούν να χαίρονται όλοι οι κάτοικοι, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά και συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Για εμάς, η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου του αστικού ιστού, με σεβασμό στο περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη».

Θερμές ευχαριστίες διατυπώθηκαν από τον απερχόμενο Δήμαρχο Τ. Μπινίσκο, το νέο δήμαρχο  Ν. Τσιλίφη αλλά και το Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και πρώην Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού Μ. Σταυριανουδάκη. Όπως επισήμαναν, η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και προσωπικά του Γ. Πατούλη ήταν καθοριστική για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο το οποίο πλέον χαίρονται όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο, ήταν προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε  από την Περιφέρεια Αττικής με 6,985 εκατομμύρια ευρώ και από ίδιους πόρους του Δήμου με 915 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:

  • Διεύρυνση των πεζοδρομίων
  • Κατασκευή ζώνης απρόσκοπτης πορείας Ατόμων Μειωμένης Κινητικότητας και μέσων διευκόλυνσης
  • Πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής
  • Οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων
  • Διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης
  • Ομοιόμορφο φωτισμό
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού
  • Επέκταση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε τρεις φάσεις, με την πρώτη φάση να αφορά στην πλατεία Δημαρχείου και τους παρακείμενους πεζόδρομους.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα