«Στον αέρα» ο Διαγωνισμός για την Ανάπλαση του Πάρκου Μαγούλας

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου ανάπλασης στο πάρκο Μαγούλας.

Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε και δόθηκε – ως δωρεά – στον Δήμο Ελευσίνας, κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου από την Αιγέας ΑΜΚΕ. Μετά την εκπόνηση της μελέτης, υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας, αυτή κατατέθηκε στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και διαβιβάστηκε για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τη δωρεά μελετών, η μελέτη εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας και κατόπιν καταρτίστηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να βγει το έργο σε διαγωνισμό.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, τη διαμόρφωση χώρου αναψυχής, την ενίσχυση του πρασίνου, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς.

Το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ θα αναβαθμιστεί, ενώ θα δημιουργηθούν και γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου. Η υπάρχουσα παιδική χαρά θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί, ενώ θα ενισχυθεί και σημαντικά το πράσινο. Να σημειωθεί, πως το έργο χρηματοδοτείται από το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε αυτή η Δημοτική Αρχή από το ΥΠΕΣ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Με την πολύτιμη συμβολή του φίλου της πόλης μας, κυρίου Αθανάσιου Μαρτίνου πήραμε στα χέρια μας μία μελέτη που θα αλλάξει τελείως την εικόνα του σημερινού πάρκου Μαγούλας. Μετά την παραλαβή της δωρεάς, τρέξαμε όλες τις διαδικασίες για να καταρτιστούν τα τεύχη δημοπράτησης και να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο για τον Δήμο μας που η έναρξη και ολοκλήρωσή του θα σημάνει μία νέα εποχή.

Ένας μεγάλος, σύγχρονος χώρος, με πολύ πράσινο και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, σύγχρονες υποδομές, όπως ακριβώς αξίζει ο Δήμος μας και οι δημότες του. Αυτά τα έργα, χρειάζονται και την υπομονή μας αλλά και τη δική σας. Γνωρίζουμε όλοι, πως αυτή η υπομονή αξίζει τον κόπο για να διαμορφώσουμε αλλιώς την καθημερινότητα μας. Μια καθημερινότητα που για πολλά χρόνια στερήθηκε ο Δήμος μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα