Στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, ενεργειακή αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,προϋπολογισμού 439.008 ευρώ

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για την δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του, προχώρησαν η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Χονδρογιάννης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Εργων Μανώλης Ορφανουδάκης καθως επίσης ο Αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Νίκος Χειρδάρης και ο Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Στέφανος Σπάτουλας.

Έπειτα από εννέα χρόνια καθυστερήσεων το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς στις 29 Ιανουαρίου 2020 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “2014-2020” Ιονίων Νήσων η πράξη “Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας” μετά την υποβολή σχετικής αίτησης που είχε υποβληθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Η αναβάθμιση του κτηρίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας αποτελεί σημαντικό παραδειγματικό έργο για την περιφερειακή Αρχή δεδομένου ότι έτσι θα εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, θα γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον λόγω μείωσης κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2, θα μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και ως εμβληματικό έργο θα αποτελέσει παράδειγμα για την νέα πολιτική ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων.

Το έργο, προϋπολογισμού 439.008 ευρώ,συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Ειδικότερα οι παρεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων, προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος, προσθήκη θερμομόνωσης στη στέγη του κτιρίου και αντικατάσταση του παλαιού συστήματος κλιματισμού, ώστε το κτήριο να αναβαθμιστεί ενεργειακά σε Κατηγορία Β.

Επισημαίνεται ότι το αναφερόμενο έργο, θα συμβάλλει και στη βελτίωση των συνθηκών των πολιτών που επισκέπτονται τον Φορέα για ποικίλες εργασίες όπως εγγραφές, πληρωμές συνδρομών, ενημερώσεις, ημερίδες.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα