Στο επίκεντρο τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των Χανίων

Σύσκεψη με τη συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 8/5/2024, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, που η προθεσμία του έληξε στις 31 Μαρτίου 2024, χωρίς να δίνεται δυνατότητα παράτασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από μεριάς του Δήμου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Μανώλης Καραγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης και στελέχη των Υπηρεσιών Δόμησης και Τεχνικών Έργων, ενώ παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Ν. Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου, Γ. Μυλωνάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κισάμου, Π. Καπετανάκη, ο πρ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων και σύμβουλος του Δημάρχου, Ε. Δαμιανάκης και εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ- ΤΔΚ), ο Φ. Καζάσης.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε αναφορά στη δουλειά που έχουν επιτελέσει οι υπηρεσίες του Δήμου και οι μελετητές για να ολοκληρωθεί η σύνταξη του Γενικού Πολεδομικού Σχεδιασμού που προβλέπει όλες τις χρήσης γης, για τους πολίτες και το κράτος.

«Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2011 και από το 2019 και έπειτα έχει ολοκληρωθεί σε απόλυτο βαθμό όσον αφορά τις ενέργειες και τις διεργασίες που όφειλε να κάνει ο Δήμος Χανίων», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσε: «Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν σε άλλα επίπεδα διοίκησης και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει το Υπουργείο στην άδικη, -κατά τη γνώμη μας απόφαση- να μην δοθεί μια τελευταία παράταση, η οποία θα μας οδηγούσε στην ολοκλήρωση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού».

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι τόσο ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός όσο και ο Γενικός Χωροταξικός Σχεδιασμός εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες τη χρήση γης και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αξιοποιούν τη γη τους καθώς επίσης βάζει σε μια τάξη τον Δήμο Χανίων.

«Πρόκειται για μια εκκρεμότητα δεκαετιών που ελπίζαμε να μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς, το Υπουργείο εμμένει στην απόφασή του να μη δώσει παράταση και γι’ αυτόν το λόγο τονίσαμε και στους βουλευτές που παρευρέθηκαν, ότι θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στην έγκριση και ολοκλήρωση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού», υπογράμμισε τέλος ο κ. Σημανδηράκης.

Όπως αναφέρθηκε θα ακολουθήσει συνάντηση για εξειδικευμένη συζήτηση επί των ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Χανίων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη και τους αρμόδιους.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα