Στο επίκεντρο η κατασκευή του δρόμου προς τη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες

Άμεσα προχωρά η κατασκευή του δρόμου προς τη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες μετά από τις πρωτοβουλίες και τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Σε ειδική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις Πρέσπες συμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου, η οποία ακολουθεί τη βέλτιστη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολίτες, αλλά και τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επισημάνθηκαν από την Μονάδα Διαχείρισης  Προστατευόμενων Περιοχών (Μ.Δ.Π.Π.) του ΟΦΥΠΕΚΑ και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων και προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και να τεθεί σε διαβούλευση μετά και  την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.  Η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου είναι το  τελευταίο από τα συνοδά έργα του μεθοριακού σταθμού που ολοκληρώνεται σε επίπεδο σχεδιασμού και μαζί με τα υπόλοιπα έργα υποδομών (τελωνείο, στέγαστρο, κ.α. θα τεθούν προς χρηματοδότηση τους επόμενους μήνες.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα