Στο επίκεντρο έργα αποχέτευσης σε ΔΕ Παιανίας και ΔΕ Γλυκών Νερών

Tα έργα της αποχέτευσης σε ΔΕ Παιανίας και ΔΕ Γλυκών Νερών βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη και της ΓΓ Φωτεινής Τολούδη με τη Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Γεωργία Στεφανάκου και τη Διευθύντρια Έργων Κορωπίου-Παιανίας-Σαρωνικού-Παλλήνης, Κάλλη Κώστα.

Η κα Στεφανάκου έκανε γνωστό πως εντός του Ιουλίου αναμένεται η προκήρυξη του έργου της ΔΕ Παιανίας καθώς ολοκληρώθηκε η τροποποίηση της μελέτης η οποία πλέον ανέρχεται στα 18.500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και τα Τεύχη Δημοπράτησης και βρίσκεται στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού ώστε στη συνέχεια θα λάβει τις τελικές εγκρίσεις.

Σε ότι αφορά τη ΔΕ Γλυκών Νερών, εκπονήθηκε η μελέτη στην οποία εκτός από το υπολειπόμενο φυσικό αντικείμενο και τις αποκαταστάσεις περιλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου της Βόρειας Γειτονιάς. Έχουν ολοκληρωθεί οι επιμετρήσεις και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης των Τευχών Δημοπράτησης. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο ώστε στη συνέχεια να γίνει η προκήρυξη του έργου προϋπολογισμού περίπου 18.000.000 ευρώ.

«Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά πως τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που εξαρχής τέθηκαν για την επανεκκίνηση δύο σημαντικών έργων, της αποχέτευσης στη ΔΕ Παιανίας και αντίστοιχα στη ΔΕ Γλυκών Νερών που τόσο ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα τους δημότες. Τα όποια λάθη του παρελθόντος έγιναν οδηγός για το μέλλον ώστε να ολοκληρωθούν στον συντομότερο δυνατό χρόνο, άρτια και με την ελάχιστη ενόχληση για τους κατοίκους. Παράλληλα, μέσω του έργου αποκατάστασης του οδικού δικτύου που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στα Γλυκά Νερά, αποκαθιστούμε οριστικά την κανονικότητα έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν θα προκύψουν εκ νέου προβλήματα» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μετά τη συνάντηση.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα