Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη ένα βήμα για το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος έγινε με την κατεδάφιση σήμερα (15/02) το πρωί από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης τοιχίου επί της οδού Κωλέττη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη, η κατεδάφιση αυτή ήταν απαραίτητη, ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, η οποία και αναμένεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Σήμερα το πρωί προχωρήσαμε στην κατεδάφιση μαντρότοιχου που βρισκόταν εκτός ρυμοτομικής γραμμής, σε χώρο δηλαδή όπου θα προχωρήσει η διάνοιξη της οδού Κωλέττη. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε την προέγκριση της οικοδομικής άδειας και θα προχωρήσουμε σε όλες τις επόμενες ενέργειες για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να δοθεί η προέγκριση της οικοδομικής άδειας μέσα στον Φεβρουάριο, είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος και είχε παρουσιάσει παράλληλα σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε το έργο κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος να περάσει πλέον στη σφαίρα της υλοποίησης.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα γης, επιλύοντας προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη χωροθέτηση του Μουσείου, με τη δημιουργία των απαραίτητων προσβάσεων προς αυτό αλλά και με τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα