Στην τελική ευθεία η ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου

Με την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης, μπαίνει στην τελική ευθεία η ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση (Ο.Τ. 1192), που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή του Πατήματος.

Προηγήθηκαν η εκπόνηση 31 μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία και εξωτερικούς συνεργάτες, η προέγκριση της άδειας απο τον Δεκέμβριο του 2022 και η τελική έκδοση της άδειας οικοδομής, τον Ιούνιο του 2023.
Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο δήμαρχος ΧαλανδρίουΣίμος Ρούσσος σχολίασε:

«Η ένταξη του έργου της ανέγερσης του 6 ου Λυκείου στο ΕΣΠΑ, αποτελεί την πιο ισχυρή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο. Ευχαριστώ τον κ. Γ. Πατούλη για την τήρηση της δέσμευσής του, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Α. Γιάνναρη, το διευθυντή έργων κ. Θ. Κυριαζόπουλο για την αμέριστη συνδρομή τους, την αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Έλενα Χριστούλη, την αντιδήμαρχο παιδείας κ. Ιωάννα Αθανασάτου και ιδιαίτερα όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους».

Προηγήθηκαν πολυετείς προσπάθειες

29 Ιουλίου 2020 – Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση της Διοίκησης για την ίδρυση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, στην περιοχή του Πατήματος Ι, στο εν λόγω ακίνητο, ιδιοκτησίας του Δήμου.
9 Φεβρουαρίου 2022 – Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, εξουσιοδότησε το δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο, να υπογράψει το σχετικό παραχωρητήριο για το ακίνητο, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή και γίνει η οριστική παραλαβή του σχολείου.

25 Ιανουαρίου 2023 – Ο Δήμος Χαλανδρίου και η ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης του οικοπέδου των 6.839,16 τ.μ. επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση (Ο.Τ. 1192), που προορίζεται για την ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου. 6 ο Λύκειο & 17o Δημοτικό δίνουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης

Η ανέγερση του 6ου Λυκείου σε συνδυασμό με την κατασκευή και του 17 ου Δημοτικού, που έχει επίσης δρομολογηθεί,  θα λύσει πολύ σοβαρά ζητήματα σχολικής στέγης στο Πάτημα Ι, δεδομένου ότι στο άμεσο μέλλον προβλέπεται αύξηση του αριθμού των μαθητών, λόγω της οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα