ΣτΕ: Απόρριψη προσφυγών κατά της κατασκευής αντλιοστασίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων

Την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της προσφυγής μερίδας κατοίκων του Σταυρού για τη διακοπή του έργου της κατασκευής αντλιοστασίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στη θέση “Παχιά Άμμος”, στην περιοχή του Σταυρού, γνωστοποίησαν σε Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Χανίων και Προέδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Παναγιώτης Σημανδηράκης, και η Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκη Αποστολάκη.

«Ο Δήμος Χανίων και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ακολουθούν πιστά και σέβονται τη νομοθεσία. Ανακοινώνουμε την Απόφαση της Προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, με την οποία απορρίπτονται οι αιτιάσεις, που έχει θέσει μία μερίδα κατοίκων του Σταυρού για τη διακοπή της κατασκευής ενός ακόμη αντλιοστασίου.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται για να βελτιώσει το περιβάλλον του Σταυρού και να σταματήσει αυτό, που συμβαίνει για δεκαετίες και δεν είναι άλλο από το να καταλήγουν όλα τα λύματα της περιοχής στη θάλασσα», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΔΕ.Υ.Α.Χ., επισημαίνοντας ότι το εν λόγω έργο θα αναβαθμίσει το περιβάλλον με τρόπο, που δεν ενοχλεί.

«Καλούμε, λοιπόν, όλους αυτούς τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν τις αγωνίες, αλλά και όλους αυτούς, που προσπαθούν πολιτικά να εκμεταλλευτούν αυτή την αντίδραση, να σταματήσουν, να σεβαστούν τη νομοθεσία και να επιτρέψουν σε αυτό το κρίσιμο για το περιβάλλον έργο, να ολοκληρωθεί», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι τόσο η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όσο και ο Δήμος Χανίων θα συνεχίσουν τις μεγάλες επενδύσεις, που κάνουν στις σημαντικές υποδομές για την ύδρευση, την άρδευση και το δίκτυο των ακαθάρτων.

«Τέλος, οφείλω να δηλώσω ότι ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε νομικά η συγκεκριμένη μερίδα των κατοίκων του Σταυρού δεν προσβάλλει μόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά όλο τον σχεδιασμό του βιολογικού καθαρισμού στη λειτουργία, που έχει σήμερα και στη μελλοντική. Μπροστά στα συμφέροντα, που δήθεν προσπαθούν να προασπίσουν, έβαλαν απέναντι το σύνολο της λειτουργίας του Βιολογικού των Χανίων, ένα έργο, που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες τα οφέλη, που έχει. Συνεχίζουμε και παρακαλούμε να μην υπάρχουν όλες αυτές οι αντιστάσεις απέναντι στα έργα, που έχει αναλάβει και έχει υπογράψει ο ανάδοχος, για να ολοκληρώσουμε το έργο το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς να προκαλέσουμε καμία επιπλέον όχληση στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. παρουσίασε διεξοδικά το νομικό σκέλος του ζητήματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα έχει προβεί σε επαρκή αιτιολογία, νομική και ουσιαστική, για τους λόγους απόρριψης του αιτήματος. «Το έργο πρέπει να προχωρήσει, οφείλουμε να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, αναμένω λοιπόν από τους αιτούντες, που είναι μία μειοψηφία των κατοίκων του Σταυρού, να σεβαστούν την απόφαση αυτή», κατέληξε στις δηλώσεις της η κα. Αποστολάκη.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα