Στα σκαριά το μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου στην Ανατολική Αττική

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της έκτασης του ΝΑΤ, όπου δημιουργείται το μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής στην Ανατολική Αττική. Η έκταση εμβαδού περίπου 130 στρεμμάτων του χώρου θα περιλαμβάνει ήπιου χαρακτήρα υποδομές για οικογένειες, 3η ηλικία και ΑμεΑ, πάντα με σεβασμό προς την φύση και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

-Πλούσια φύτευση σε όλο το χώρο

-Όργανα παιδικής χαράς

-Ποδηλατόδρομος

-Χώρος περιπάτου περίπου 2 χιλιομέτρων

-Πάρκο ανακύκλωσης

-Χώροι δημιουργικού παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες

-Φυτικός λαβύρινθος

-Επιμορφωτικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παιδιών

-Πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής παιδιών

-Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών

-Χώρος για ξεκούραση

-Γήπεδα beach volley, αντισφαίρισης, 5×5

-Χώρος mountain bike

-Χώρος περιήγησης και παρατήρησης

-Χώρος υπαίθριων εκδηλώσεων και πολλά άλλα.

«Με την ολοκλήρωσή του, δημιουργείται μια επιπλέον ανάσα ζωής όχι μόνο για τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου μας αλλά για όλη την Ανατολική Αττική, που θα μείνει ως παρακαταθήκη στον τόπο μας.

Ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές, με προεξέχοντα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ικανοποίηση του αιτήματος, καθώς και τον φίλο και συντοπίτη μας Νίκο Σκουλή για την συμβολή του.

Ο Δήμος Μαραθώνος αλλάζει με επιμονή, προγραμματισμό και συνεργασία και σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα καλά νέα για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα