Στα 130,64 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

Ευοίωνες προοπτικές για συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Αθήνας δημιουργεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων για το 2024, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.   Ο προϋπολογισμός αποκρυσταλλώνει τις προσδοκίες που έχουν γεννηθεί για το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα ενός πολύ καλά καταρτισμένου και μελετημένου σχεδίου, που εξασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο για την πόλη. 

Τα έσοδα του Δήμου Αθηναίων θα ξεπεράσουν για δεύτερη χρονιά το 1 δις ευρώ, ενώ για πρώτη φορά το ύψος του επενδυτικού προγράμματος διαμορφώνεται στα 180,55 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, τα έξοδα σε σχέση με τα έσοδα εμφανίζονται ισοσκελισμένα, ενώ καταγράφεται πλεόνασμα ύψους 17,86 εκατ. ευρώ. Στον προϋπολογισμό του 2024 ξεχωρίζει και το μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα, το ύψους του οποίου ανέρχεται σε 130,64 εκατ. ευρώ έναντι 105,97 εκατ. ευρώ το 2023. 

Διαβάστε: Αφιέρωμα στο «Εργοληπτικόν Βήμα»: Οι υποδομές σε πρώτο πλάνο

«Τα λόγια είναι περιττά. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Αφήνουμε έναν νοικοκυρεμένο Δήμο, με αυξημένα έσοδα, πλεόνασμα, αποθεματικό, ένα πρωτοφανές επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά  και ένα τεχνικό πρόγραμμα– μαμούθ. Ο Δήμος του 2023 δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο του 2019», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ξεπέρασαν τα 541,9 εκατομμύρια. Το ύψος του εκτελεσθέντος επενδυτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων το 2019 έφτανε τα 15,69 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2023 έχει ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρω. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων της τελευταίας τετραετίας είναι διπλάσιο από το επενδυτικό πρόγραμμα που εκτελέστηκε από το 2011 μέχρι 2019.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν απέκτησε μόνο οικονομική ισορροπία και ευρωστία, αλλά πέτυχε να ανακουφίσει τους δημότες με διαδοχικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Μέσα σε διάστημα δύο ετών (2023 και 2024) τα τέλη μειώθηκαν συνολικά κατά 10%παρά την πληθωριστική πίεση και τις παράλληλες κρίσεις στην ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική επιτυχία του Δήμου Αθηναίων επισφραγίστηκε και από τον οίκο Moody’s, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων επικροτώντας, μάλιστα, σε έκθεση του, τη σημερινή δημοτική αρχή για την εξαιρετική οικονομική θέση του Δήμου, την σωστή διαχείριση των οικονομικών, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα χρέους.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα