Σε τροχιά υλοποίησης το έργο οδικής ασφάλειας σε τμήμα του Β.Ο.Α.Κ.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην παραλιακή ζώνη από τη Γεωργιούπολη έως τον Πετρέ, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο γραφείο του γενικού διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση, παρουσία του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρη Παπαδογιάννη. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αποκορώνου, «πρόκειται για ένα πρότυπο έργο οδικής ασφάλειας, που έχει φορέα υλοποίησης τον Ο.Α.Κ., με αντικείμενο έργου το τμήμα 11,5 χιλιόμετρα από Γεωργιούπολη έως Πετρέ.

Προβλέπεται η διαμόρφωση ενιαίας διατομής δρόμου, η επέκταση και ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου (με γέφυρες στα ποτάμια εκατέρωθεν του δρόμου), η διαμόρφωση και βελτίωση έξι ισόπεδων κόμβων, η κατασκευή οκτώ υπέργειων (πεζογεφυρών) και τριών υπόγειων διαβάσεων πεζών σε συνδυασμό και με δεκαοκτώ ασφαλείς στάσεις λεωφορείων, η δημιουργία πλήθους ασφαλών οδικών συνδέσεων, ασφαλτοστρώσεις καθώς και πλήθος άλλων τεχνικών παρεμβάσεων εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης του Β.Ο.Α.Κ.»

Ο προϋπολογισμός του έργου ειναι 13, 1 εκατομμύρια ευρώ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα