Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ανακαίνισης του κτιρίου του Φλοίσβου

Στο τελικό στάδιο υλοποίησής βρίσκεται το έργο ανακαίνισης του κτιρίου του Φλοίσβου, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το εμβληματικό τοπόσημο της παραλιακής από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Στο σχεδιασμό του έργου, προϋπολογισμού 2.950.667,67 ευρώ, λαμβάνεται υπόψη η πρόταση για χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, καθώς και την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών που θα αντικατάσταθούν με μία λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής. Παράλληλα αξιοποιούνται οι υπάρχουσες κατασκευές, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

Για την πρόοδο της διαδικασίας ο Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε: «Υπογράψαμε σήμερα με τον περιφεριάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη την προγραμματική σύμβαση του έργου ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Η ανακαίνιση του εμβληματικού τοπόσημου της πόλης μας αλλά και όλης της Αττικής Ριβιέρας προϋπολογισμού: 2.950.667,67€ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

Το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρεια Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την άψογη και γόνιμη μεταξύ μας συνεργασία, που μας επέτρεψε να ωριμάσουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες αλλά και δύσκολες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα