Σε τροχιά υλοποίησης τα έργα ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο Δήμο  Κοζάνης, έπειτα από τον ορισμό συμβούλου από την  Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. 

Έπειτα από την έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Ανάπτυξης προς τους πιστοποιημένους συμβούλους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την τεχνική, οικονομική και νομική στήριξη της δημοπράτησης των έργων, η KPMG ορίστηκε σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης. 

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη (20/10), παρουσία του γενικού γραμματέα ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη και του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης, της EBRD, της KPMG και του Δήμου Κοζάνης.

Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε πως «Δεν είναι συχνό φαινόμενο να έχουμε για συνεργάτη έναν δήμο που γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε και αυτό είναι ιδιαιτέρως θετικό». Ο δήμαρχος Κοζάνης τόνισε ότι «Τα έργα ΣΔΙΤ θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Η συνεργασία θα προχωρήσει εντατικά το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα στελέχη της KPMG αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή για δια ζώσης συναντήσεις με τα στελέχη του Δήμου Κοζάνης.

Αναλυτικά, το ΣΔΙΤ περιλαμβάνει την κατασκευή «Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης», που σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός Εθνικού Πόλου Καινοτομίας και Αειφορίας. Παράλληλα, η ΖΕΠ αναδεικνύεται σε ένα υπερτοπικό κέντρο εκπαίδευσης.

Επίσης, πρόκειται να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές εκπαίδευσης, συγκεκριμένα:

– Νέα σχολικά κτήρια: Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 14ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, Καλλιτεχνικό Σχολείο.
– Νέο ΕΠΑΛ και Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και τα «ψηφιακά» επαγγέλματα.

Ακόμη, ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές των σχολικών μονάδων, καθώς δημιουργούνται:

– Κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γυμνάσιο και κλειστό γυμναστήριο στο 3ο Λύκειο.

– Επίσης, δημιουργείται νέα κλειστή κολυμβητική δεξαμενή 25×30 στη ΖΕΠ.

«Με όχημα τις ΣΔΙΤ η δημοτική Αρχή υλοποιεί μία σειρά έργων, που ενσωματώνουν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και αξιοποιούν τεχνολογίες ΑΠΕ για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, ενώ αντιμετωπίζει την πρόκληση της απολιγνιτοποίησης με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, εργάζεται συστηματικά προς την υλοποίηση της ολοκληρωμένης πρότασης, που έχει στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα