Σε τροχιά υλοποίησης η επέκταση του Προαστιακού στη Δυτική Αττική

Την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Δυτική Αττική επικύρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης προανήγγειλε ότι «στις αρχές Νοεμβρίου θα είναι στον ‘’αέρα’’. Το έργο, προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή μήκους 36 χλμ. από τα Ανω Λιόσια μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Μεγάρων, που θα εξυπηρετεί τις περιοχές του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας, του Λουτρόπυργου, καθώς και του Νερακίου, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων. Η νέα αυτή γραμμή του προαστιακού θα εξυπηρετεί και τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ θα διευκολύνει, ευρύτερα, τη μετάβαση των εργαζομένων στον μεγάλο αριθμό εταιρειών διανομής, αποθήκευσης και διαμεταφοράς προϊόντων που έχουν την έδρα τους δυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΡΓΟΣΕ, η επέκταση του προαστιακού στη Δυτική Αττική εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης, το έργο θα περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση και τη σηματοδότηση μετά τις διασυνδέσεις με το ΣΚΑ-Κιάτο, εξασφαλίζοντας τη σύνδεση της Δυτικής Αττικής με την Αθήνα, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι σταθμοί της νέας επέκτασης είναι ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος, Βαμβακιά, Ελευσίνα, ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Λουτρόπυργος και Νέα Πέραμος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή έχουν δρομολογηθεί έργα, τα οποία θα διευκολύνουν τον πληθυσμό.  Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δύο μεγάλα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, η κατασκευή προαστιακού από τον κόμβο Κορωπίου έως το Λαύριο και τον λιμένα Λαυρίου, με προϋπολογισμό 390,5 εκατ., η σύνδεση της Ραφήνας και του λιμένα Ραφήνας με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο (308,6 εκατ.) για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία (ανταγωνιστικός διάλογος) και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο αλλά και προς το Ελληνικό.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα