Σε περιβαλλοντική διαβούλευση τα έργα αναβάθμισης του Λιμένα Κύμης

Σε διαβούλευση θέτει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Λιμένα Κύμης, του «Οργανισμού Λιμένων Νήσου Ευβοίας», το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο την αξιοποίηση και του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου.

Η ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένη στο διαδίκτυο στον ακόλουθο σύνδεσμο: Οργανισμός Λιμένων Νήσου Ευβοίας Α.Ε. (Ο.Λ.Ν.Ε. Α. Ε.) – Λιμένας Κύμης – ΤΑΙΠΕΔ (hradf.com)

Φορέας διαχείρισης του Λιμένας Κύμης, είναι η εταιρεία Οργανισμός Λιμένων Νήσου Ευβοίας Α.Ε. (Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε.), που συστάθηκε με το άρθρο 51 του ν.4150/2013 (ΦΕΚ 102/ Α’).

Με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1776/2023) το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει οριστεί ως Αρχή Σχεδιασμού, σύμφωνα με το άρθρο 159 του ν.4635/2019 (Α’ 167) για τον λιμένα Κύμης. Το ΤΑΙΠΕΔ μέσω της τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει, θα συνδράμει τον Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε. κατά τη διαδικασία έγκρισης του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) για τον λιμένα Κύμης και θα επισπεύσει τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου λιμένα. Το ΠΕΑΛ του λιμένα Κύμης έχει ήδη παρουσιαστεί στις 11.05.2023 στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) και έλαβε θετική γνώμη.

Οι κύριες επενδύσεις που προβλέπονται στο ΠΕΑΛ για το λιμένα Κύμης περιλαμβάνουν λιμενικά έργα αποκατάστασης θωράκισης του προσήνεμου μώλου, κατασκευή υποδομών για την εξυπηρέτηση του υδατοδρομίου και κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα