Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 1,9 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία σε ρέματα συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης 1.900.000 ευρώ που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση – καθαρισμός – διαμόρφωση και κατασκευή τεχνικών σε ρέματα των Τ.Κ. Πουρναρίου – Συκουρίου – Καλοχωρίου».

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα έργα μας συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα ρέματα που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες

Συγκεκριμένα τα ρέματα είναι:

  • Ρέμα ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ (ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ) ο οποίος διασχίζει την Τ.Κ. Συκουρίου – Όσσας & Καλοχωρίου και καταλήγει στην αρχαία Λίμνη Νεσωνίδα συνολικού μήκους περίπου 7 χιλιόμετρων.
  • Ρέμα ΛΙΒΑΔΟΡΡΕΜΑ , βρίσκεται ανάμεσα στο Πουρνάρι και στο Συκούριο , τέμνει τον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου – Ευαγγελισμός και προβλέπεται ο καθαρισμός του ανάντι περίπου στα 800 μέτρα και κατάντη περίπου στο 1, 5 χιλιόμετρο , κυρίως στην υφισταμένη γέφυρα .
  • Ρέμα ΤΣΑΝΤΑΡΛΗ ΛΑΚΚΟΣ βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου και προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 300 μέτρα και κατάντη περίπου άλλα τόσα με ιδιαίτερη έμφαση στην υφισταμένη γέφυρα
  • Ρέμα ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑ βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου στην Ελάτεια και προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 700 μέτρα και κατάντη περίπου στα 400 μέτρα .
  • Ρέματα ΜΠΟΥΛΟΒΑΝΑΣ & ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΙΑΣ , βρίσκονται εντός της τοπικής κοινότητας Σπηλιάς και προβλέπεται ο καθαρισμός κυρίως από φερτά υλικά, κατασκευή αναβαθμών & συρματοκιβωτίων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων .
  • Ειδικά στην αρχαία Λίμνη Νεσσωνίδα , θα γίνει εκτός του καθαρισμού στην είσοδο αυτής και μερική διαμόρφωση στο εσωτερικό της λεκάνης σε σημεία που έχουν επιχωματωθεί με φερτά υλικά και εμποδίζουν την ομαλή ροή προς τον υπερχειλιστή.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα