Σε εξέλιξη η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ελασσόνα

Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΔΡΑ ΑΕ το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ελασσόνας, προϋπολογισμού 4.300.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), που περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέων αγωγών ύδρευσης, για την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ενέργειας με την ελαχιστοποίηση των βλαβών και αποκαταστάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Ελασσόνας.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ελασσόνας χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και ο κύριος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας.

Την ικανοποίησή του για την πορεία εκτέλεσης του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ελασσόνα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΕΛ χάρη στο διαχρονικό ενδιαφέρον των δημάρχων, των προέδρων της ΔΕΥΑΕΛ, των  διοικητικών συμβουλίων και του Διευθυντή της και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ΔΕΥΑ για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του μεγαλύτερου οικισμού του Δήμου.

Η αναστάτωση που προκαλεί αυτό το μεγάλο έργο στην καθημερινότητα των κατοίκων είναι αναπόφευκτη και η ανάδοχος εταιρεία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί το κάθε τμήμα του έργου με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του πληθυσμού και των μετακινήσεων. Ωστόσο, η χρησιμότητα του έργου και η ανάγκη αναβάθμισης των συνθηκών μεταφοράς του πόσιμου νερού σε όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις της πόλης μάς υποχρεώνουν να υποστούμε για το μικρό αυτό διάστημα τις χωματουργικές εργασίες στο οδόστρωμα και την επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος με σκόνη. Είναι όμως ένα έργο που το χρειαζόμαστε ως πόλη και ως πολίτες. Να ευχαριστήσω τέλος την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, που παρά την υποστελέχωση και τον τεράστιο φόρτο δουλειάς, επιβλέπει συστηματικά το έργο και συμβάλλει στην επιτυχή ολοκλήρωσή του».

Το έργο αφορά την αντικατάσταση εξ ολοκλήρου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας, συνολικού μήκους 50.410,00m. Τα δίκτυα και οι αγωγοί προσαγωγής θα κατασκευαστούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου HDPE διατομών από DN63 έως DN450 οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σκάμμα τυπικής διατομής πλάτους 0,70m. και βάθους 1,20 m.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα