Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στον χείμαρρο της Ερμίτσας

«Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση, μία παρέμβαση που είχε να συμβεί περίπου 15 χρόνια και η οποία ήταν απολύτως αναγκαία, καθώς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας γνωρίζει πόσα προβλήματα δημιουργούνταν στις κακοκαιρίες και πόσα πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζαμε στην περιοχή από τον συγκεκριμένο χείμαρρο».

Αυτά μεταξύ άλλων, ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκεπτόμενος τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 τον χείμαρρο της Ερμίτσας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διευθέτησης της κοίτης και αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων.

Το έργο εκτελείται από τη ΜΟΜΚΑ, με τη συνδρομή και μηχανημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από προγραμματική συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της Περιφέρειας. Οι παρεμβάσεις εξελίσσονται σε ένα συνολικό μήκος 7 χλμ περίπου, από τα Σκουτερά μέχρι το Παναιτώλιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Συνταγματάρχη (ΜΧ), Δ. Τσακαλάκη, για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

Ο περιφερειάρχης, εστίασε στον διπλό χαρακτήρα του έργου (αντιπλημμυρικό και αποκατάστασης των βλαβών που έχουν υπάρξει) ενώ ευχαρίστησε θερμά το Υπουργείο Άμυνας και τη ΜΟΜΚΑ για την πολύτιμη συνδρομή τους, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για την αντιπλημμυρική προστασία της Αιτωλοακαρνανίας, όσο και συνολικότερα της Δυτικής Ελλάδας είναι διαρκής. «Γνωρίζουμε ότι με τα καιρικά φαινόμενα – ιδιαίτερα τα ακραία – δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Η προσπάθειά μας, όμως, είναι διαρκής και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γνωρίζοντας ότι όσο περισσότερη είναι η δική μας δουλειά, τόσο μικρότεροι θα είναι οι κίνδυνοι και τόσο θα μειώνονται οι επιπτώσεις. Η πρόληψη έχει τεράστια αξία…» επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης.

Κατά την επίσκεψη, τον περιφερειάρχη συνόδευαν, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, ο βοηθός περιφερειάρχη, Γιώργος Κοντογιάννης και υπηρεσιακά στελέχη.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα