Ραντεβού το 2024 έδωσε η κορυφαία έκθεση για το περιβάλλον Verde.tec

Τη μεγάλη της δυναμική και επιρροή, ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που αναδεικνύει τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά η 5η διεθνής έκθεση Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 – 19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας. Η 5η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό εκθετών και επισκεπτών από κάθε προηγούμενη και να πραγματοποιήσει το πλέον αναβαθμισμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα συνεδριακών εκδηλώσεων. Χιλιάδες επισκέπτες – επαγγελματίες, ιδιώτες και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης – είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για κάθε προϊόν και υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, την Κυριακή 19 Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα και συνομίλησαν με εκθέτες και επισκέπτες.

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της πρώτης ημέρας, Παρασκευή, 17 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και υποστηρίζουν με την αιγίδα τους την έκθεση.

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν:

– O κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Δασών, ΥΠΕΝ.

– Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

– Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο.

Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέλος του Δ.Σ. & Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

– Ο κ. Χρήστος Τεντόμας, Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

– Ο κ. Νικόλαος Μήλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

– Ο κ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ.

– Ο κ. Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

– Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ.

– Η κ. Μαρία Λοϊζίδου, Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.

– Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ.

– Ο κ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του ΣΕΦ.

– Ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ.

– Ο κ. Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος του ΕΣΠΑΒ.

– Ο κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του ΣΠΕΦ.

– Ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ.

– Η κ. Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος του ΣΕΓΜ.

– Ο κ. Αλέξανδρος Κατραούζος, Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΧΒ.

– Ο κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Στη σχετική εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών, για τη δράση και τις προσπάθειές τους με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία.

Συνοπτικά οι βραβευθέντες: ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης (το βραβείο παρέλαβε η κ. Νάντια Μιχαλοπούλου ειδικός σύμβουλος γραφείου Υπουργού), ο κ. Ιωάννης Γκόνος, Καθηγητής, Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων ΕΜΠ, η κ. Ευτέρπη Κοσκερίδου, Διευθύντρια του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, η κ. Μίνα Χατζηαθανασίου, Γενική Δ/ντρια του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών & Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, πρώην πρόεδρος ISWA, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ, ο κ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του ΣΕΦ, ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο κ. Μίλτος Γκλέτσος Συντονιστής Δράσεων Φύσης της ΕΕΠΦ, η κ. Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Δ/ντρια του HELMEPA, ο κ. Γιώργος Μαυρογεώργος, Πρόεδρος ΕΔΑΣΑ, ο κ. Στέλιος Ταντούρης, καλλιτέχνης Trash Art, ο κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, πρώην πρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ. Τιμητικό βραβείο προς τιμήν του εκλιπόντος οραματιστή, επιχειρηματία στον τομέα της προστασία του περιβάλλοντος, ιδρυτή της εταιρείας ΘΑΛΗΣ, Βασίλη Παπαζήση, παρέλαβε η κ. Μπαντουβά Παπαζήση Θεοδοσία.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας Τεχνοεκδοτική / T-Press και τον συντονισμό ανέλαβε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού ECOTEC κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος

Verde.tec Forum

Δεκάδες σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν κάθε πτυχή για θέματα αιχμής που αφορούν το περιβάλλον από τον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, της διαχείρισης αποβλήτων και των μικρών υδροηλεκτρικών έργων μέχρι την ανακύκλωση, το βιοαέριο και τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις. Εταιρείες, φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση έδωσαν απαντήσεις και λύσεις μέσα από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες και workshop.

Η έκθεση ανανέωσε το ραντεβού το 2024.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα