Προσεχώς νέο σχολικό κτίριο στην Αρτέμιδα

Με συστηματική δουλειά και με το συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, η αρμόδια  Περιφερειακή Σύμβουλος Φωτεινή Δαλιάνη και τα στελέχη του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος κατάφεραν να βάλουν τέλος σε μια πολεοδομική εκκρεμότητα στην περιοχή.

Ειδικότερα η Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, προέβησαν σε ολοκλήρωση της εκπόνησης της 1/2023 μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής, με την οποία αποδίδεται στο Δήμο οικόπεδο για τη δημιουργία του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος.

Μετά την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών, ολοκληρώθηκε η διοικητική διαδικασία και κυρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής σε οικοδομικά τετράγωνα του Δήμου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Με την έγκριση της σχετικής μελέτης Πράξης Εφαρμογής, ολοκληρώθηκε μια πολυετής προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος. Η δημιουργία ενός νέου σχολείου στην περιοχή αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για την εκπαιδευτική υποδομή της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στην Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, για την άριστη συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Επισημαίνεται ότι η αρχική ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης έγινε με το από15-09-1989 Π.Δ/γμα (ΦΕΚ 638Δ/9-10-1989) με το οποίο εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη στην ΠΕ 10-11 όπου περιλαμβάνονται τα οικοδομικά τετράγωνα που κυρώθηκαν και στη συνέχεια με την με αριθμ.πρωτ. ΠΕΧΩ.ΟΙΚ.32/Φ5-4/04/5-1-2005 Απόφαση Γ.Γ.Π.Α., αποφασίστηκε η τροποποίηση των όρων δόμησης στο Ο.Τ. Γ1314  (χώρος σχολείου).

Με τη με αρ.235/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος εγκρίθηκε η σύνταξη μεμονωμένης πράξης εφαρμογής στο ΟΤ.Γ 1314, προκειμένου να διανοιχθούν οι οδοί και να καταστεί προσβάσιμος ο χώρος του σχολείου και ακολούθως, με τη με αριθμ. 348/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος  Αττικής, εγκρίθηκε η ίδρυση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος.

Μετά την τήρηση όλων των κατά νόμο διαδικασιών, συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύνταξης και δημοσιοποίησης της μελέτης, συντελέστηκαν δύο στάδια αναρτήσεων ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Κατά την Α’ ανάρτηση υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις, οι οποίες κρίθηκαν, έγιναν αποδεκτές ενώ κατά τη Β’ ανάρτηση δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση. Αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Χωρικού Σχεδιασμού κα Φωτεινή Δαλιάνη προχώρησε στην υπογραφή της απόφασης κύρωσης, των Κτηματογραφικών Διαγραμμάτων, των Διαγραμμάτων και των πινάκων της Πράξης Εφαρμογής που συνοδεύουν την Απόφαση αυτή.

Με την έγκριση της μελέτης ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος αποκτάτο χώρο για τη δημιουργία του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, δημιουργούνται οι τελικές ιδιοκτησίες των ιδιοκτητών προς οικοδόμηση, κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, οδοί και πεζόδρομοι προς χρήση από τους πολίτες και προασπίζονται τα δικαιώματα τους για μια ομαλή και ποιοτική διαβίωση.

Η απόφαση κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου, κας Φωτεινής Δαλιάνη, που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: 6Τ8Υ7Λ7-5ΡΟ), σηματοδοτεί το τέλος μιας πολεοδομικής εκκρεμότητας στην περιοχή και αποτελεί καλή πρακτική της στενής συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα