Προσεχώς «Little Athens» στο Ελληνικό με 1.230 διαμερίσματα

Στη δεύτερη φάση δημιουργίας διαμερισμάτων «Little Athens», στο Ελληνικό προχωρεί η Lamda Development. Η νέα γειτονιά, της οποίας το όνομα θα είναι θα αποτελείται από 1.230 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα 115 θα είναι χρήσεις λιανικής στο ισόγειο των κτιρίων. Τα διαμερίσματα θα ανεγερθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου.

Πρόκειται για αναπτύξεις σε οικόπεδα πίσω από τις τριώροφες κατοικίες (condos)  αλλά και σε οικόπεδα που συνορεύουν με τον Άλιμο και το Ρέμα Τραχώνων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου, η έναρξη των εργασιών θα γίνει το 2024 με στόχο την ολοκλήρωσή τους το 2027. 

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, το 2023 και το 2024 θα λανσαριστούν περίπου 180 διαμερίσματα, σε σύνολο 459 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν στη νέα γειτονιά. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα 58 διαμερίσματα ενός εκ των οικιστικών συγκροτημάτων (Parki Rise), το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή  Little Athens. 

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου,  το μέσο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης από το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούν από τα 6.000 – 6.500 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση της Lamda, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα θα αποφέρουν στην εταιρεία μεικτό έσοδο 1,1 δισ. ευρώ και μεικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ. 

Στην συνέχεια η διοίκηση της Lamda ανέφερε ότι έως τις αρχές του 2024 θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο του δεύτερου εμπορικού κέντρου στην παραλία (Marina Galleria). Επίσης, τα έργα υποδομών (υπογειοποίηση Λ. Ποσειδώνος, θεμελίωση Marina Tower, εκσκαφές για Mall Βουλιαγμένης κ.α) προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως στο τέλος του 2026 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της πρώτης 5ετίας, αλλά παραδέχτηκε ότι επικρατεί προβληματισμός από την έλλειψη εργατών για τις οικοδομικές εργασίες.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα