Γιώργος Μπενέκος, πρόεδρος ΠΕΔΜΗΕΔΕ Δικαιοσύνη και Επιχειρείν

Δικαιοσύνη και Επιχειρείν Άρθρο του προέδρου της Π.Ε.Δ.Μ.Η.Ε.Δ.Ε. κ.Γιώργου Μπενέκου.

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_121 της ΠΕΣΕΔΕ

Αγαπητή Πρόεδρε & Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ έχουμε να πραγματευτούμε ένα θέμα το οποίο πρέπει να εξεταστεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία . Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός παγκόσμιος και όπως κάθε θεσμός η πρώτη δουλειά που κάνει είναι να επεκτείνει και να περιχαρακώσει τον ζωτικό της χώρο, χώρο βέβαια που κανένας δεν της έδωσε.

Ψιλο αθέμιτο βέβαια αλλά τι να κάνουμε, c’est la vie , ήτοι έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις , αυτό κάνουν όλοι οι θεσμοί. Ο χώρος τον οποίον τα δικαιοδοτικά μας όργανα δεν έχουν σπουδάσει και δεν γνωρίζουν είναι ο χώρος των αριθμών , κάτι το οποίο είναι η δικιά μας ειδικότητα , των μηχανικών και τον οποίο ουδέποτε τους εκχωρήσαμε ούτε εμείς ούτε και κανένας κυβερνών.

Βέβαια ελλείψει αντιδράσεων μπήκαν στον πειρασμό και τους πέρασε να μας πουν ότι « Οι αριθμοί δεν ΕΙΝΑΙ αλλά ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ» και έτσι άρχισαν να δίνουν δικές τους ερμηνείες στα νούμερα και τους αριθμούς και φυσικά να δημιουργήσουν τραγελαφικές καταστάσεις . Οι Δημόσιες συμβάσεις από την άλλη έχουν τα τρία στάδια , ήτοι διαγωνισμός-εκτέλεση-πληρωμή- οπότε με τις 3.000 αναθέτουσες αρχές που έχει η χώρα που η κάθε μία έχει δημιουργήσει την δικιά της «πιάτσα» τα μπερδέματα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση οπότε η εμπλοκή όσων ασχολούνται με Δημόσιες Συμβάσεις με τα δικαστήρια, είναι νομοτελειακά αναπόφευκτη. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι μεγάλο μέρος των δικαστών είναι Θεοί , αλλά όπως είχε πει σε μία συνέντευξή του κάποτε ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Κος Ρουπακιώτης το 30% των δικαστών είναι απόλυτα ακατάλληλοι και δεν έπρεπε να ανεβαίνουν σε έδρα. Για τους Θεούς δεν έχει να πούμε τίποτα αφού άμα βρεθούν στον δρόμο σου βρίσκεις το δίκιο σου.

Φειδίου 14 – 18 , 106 78 – Αθήνα t.: 210 8232210, 210 8251673f.: 210 8224641  E-mail pedmiede@tee.gr

Οι άλλοι όμως είναι το πρόβλημα ήτοι αναλυτικά :
1 ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο νόμος λέει ότι αν τα δικαιολογητικά ελέγχονται από τους διάφορους οικονομικούς μηχανισμούς μετά τον ένα μήνα καθυστέρησης ο έλεγχος ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ. Ο καλός μας δικαστής μετά από 48 μήνες που τα χαρτιά πηγαινοέρχονται και ποτέ δεν τελειώνουνε αποφαίνεται ότι αφού δεν τελείωσε ο έλεγχος η υπηρεσία δεν απεδέχθη την οφειλή οπότε απορρίπτει την διαταγή. ΠΑΡΑΒΑΣΗ αριθμητικής 2ας δημοτικού το 48 είναι μεγαλύτερο από το 1 και δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις εσύ για μικρότερο. Όσο για την ανεξάρτητη και ανέλεγκτη δικανική σου κρίση μάλλον πρέπει να γυρίσεις στο άσυλο από το οποίο το έσκασες.

2 ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εδώ ο/η άριστος/η δικαστής που εξέδωσε την απόφαση δεν ήξερε ότι κάτω από1.000€ η δαπάνη ούτε καν δημοσιεύεται στην Διαύγεια και το ΚΗΜΔΗΣ , κάτω από 2.500 € με ρητή διάταξη ΔΕΝ απαιτείται σύμβαση, όταν με την απόφαση ανάθεσης η παραγγελία εκτελείται αμέσως πάλι δεν χρειάζεται σύμβαση, σε ένα άλλο τιμολόγιο που είχε και ανάθεση και σύμβαση έγραψε ότι δεν έχει τίποτα και τα έστειλε στα Πολιτικά Δικαστήρια και για να μη μακρυγορούμε σε μία απόφαση έκανε γύρω στα 11 λάθη της βιασύνης. Αυτό λέγεται ξεπέτα στην καθομιλουμένη και ο χώρος για τις ξεπέτες είναι κάπου στην Λ. Συγγρού όχι στις έδρες των δικαστηρίων . Το δικαιοδοτικό μας σύστημα στα μυαλά του όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο της ΕΑΔΗΣΥ/ΕΔΔ θεωρεί αυτό το άτομο αστέρι της Δικαιοσύνης και πρόσφατα το εξέλεξε και σε θέση Διοίκησης του Δικαστηρίου μαζί με ένα άλλο αστέρι που έκανε καριέρα μην ανοίγοντας κανένα φάκελο υπόθεσης αλλά δικαιώνοντας τους πάντες διότι δεν τους είχαν καλέσει σε ακρόαση – φυσικά και αυτούς που τους είχαν καλέσει – οπότε αυτός ξεφορτώνονταν την υπόθεση το Δημόσιο την ξανάφερνε , γέμιζαν τα πινάκια και ο διάδικος για να βρει η όχι το δίκιο του πέρναγαν άλλα 10-12 χρόνια και αυτό στο Πρωτοδικείο μόνο. Ε ρε Δικαιοσύνη που πήγες κι΄έμπλεξες…. Σε ανέλαβαν η ξεπέτα και ο τεμπέλης δεν έχεις σωτηρία. Εδώ ο αριθμός 11 δεν είναι 11 αλλά ισοδύναμο της λέξης ξεπέτα.

3 ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η κρατίστρια δικαστής που μόνο το κράτος θέλει να δικαιώνει πάση θυσία και με κάθε μέσον θέλει να απορρίψει την υπόθεση με την υπερβλακώδη δικαιολογία ότι ο ανάδοχος δεν προσκόμισε τιμολόγιο και δεν ήταν φορολογικά ενήμερος. Έλα όμως που στην δικογραφία υπήρχε έγγραφο της υπηρεσίας πού έλεγε «Σας επιστρέφουμε τιμολόγια και ενημερότητες γιατί δεν έχουμε κονδύλια και ξαναελάτε όταν θα βρούμε» . Τι να κάνει η γυναίκα βούτηξε και το χαρτί και το υπόμνημα από τον φάκελο της δικογραφίας, ξεγέλασε την Πρόεδρο (εγνωσμένης τιμιότητας) και την υπόλοιπη σύνθεση στην διάσκεψη και απέρριψε το αίτημα. Εδώ μάλλον ταιριάζει η λέξη «κακοποιός του κοινού ποινικού δικαίου» αλλά έλα που αν καταγγείλεις κάτι και δύσκολα αποδεικνύεται ποινικά και θα μπλέξει και η πρόεδρος που είναι εγνωσμένης τιμιότητας οπότε χάσαμε κατά κράτος. Τέσσερα χρόνια καθυστέρηση πληρωμής αλλά από εδώ τάχαν από κεί τα φέρανε τόκους πάντως εσύ δεν θα πάρεις. Εδώ βέβαια η Διοικητική μας δικαιοσύνη έχει δημιουργήσει στο μυαλό της έναν ιδανικό κόσμο δηλαδή την ροδοζαχαρένια πολιτεία όπου οι Δήμοι , οι κοινότητες και όλος ο Δημόσιος τομέας έχουν τις βαλίτσες με τα ευρώ και τα δολάρια στις ντουλάπες και εμείς οι κακοί και μοχθηροί μηχανικοί δεν πάμε να τα εισπράξουμε μην προσκομίζοντας τιμολόγια και ενημερότητες κάθε μορφής και χρώματος , φορολογικές , ασφαλιστικές, έργου κλπ. για να συνωμοτήσουμε και να ζητήσουμε τόκους που δεν δικαιούμαστε. Το ότι από το 2012 και μετά την ενημερότητα-νομοθετικά- την παίρνει μόνος του ο ταμίας την στιγμή της πληρωμής κανείς δεν το δέχεται και δεν το καταλαβαίνει ,οπότε τι να κάνουμε ,case lost – χαμένη υπόθεση. Εδώ η εξίσωση 48 μήνες καθυστέρηση = μηδέν τόκοι δεν είναι λάθος εξίσωση αλλά ισοδύναμο της έννοιας κακοποιό στοιχείο που καλύτερα να αρμέγει κανένα κατσίκι παρά να ανεβαίνει στην έδρα.

4 ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ

Ο είτε μιζαδόρος δικαστής είτε γιατί του διόρισε η εφορία το μισό του σόι για να καταδικάσει τον προσφεύγοντα που είχε κερδίσει τις πρωτόδικες αντιγράφει στις αποφάσεις το κατασταστικό μέχρι το άρθρο 5 και αποδεικνύει υποτίθεται ότι ο διάδικος δεν είχε ούτε δικαίωμα για σχολή ούτε έσοδα από την σχολή όταν στο άρθρο 6 αναφέρεται σαν καταστατικός σκοπός η σχολή και στο 7 τα έσοδα από την σχολή…… Χαιρετίσματα Δικαιοσύνη εδώ η διαφορά του 5 με το 6 και το 7 δεν είναι 1 η 2 αλλά η προδιαγραφή του δικαστή πού έπρεπε να είναι σε κλουβί στο Γκουαντάναμο όχι να ανεβαίνει σε έδρα δικαστηρίου. Θα μου πείτε δεν πήγε η υπόθεση στους σοφούς του ΣτΕ να τον ξεσκίσουνε?? Πήγε και αυτοί την απέρριψαν με τα 40άρια του Ν3900/10. Κάνανε βέβαια και κάτι κακουργηματάκια, τρείς από τις 18 υποθέσεις που δικάστηκαν ήταν πάνω από 40.000€ και αν και η διάταξη λέει ότι το όριο του εκκλητού είναι το ποσό που λέει η δικαστική απόφαση και όχι ότι ψυχανεμίζεται η τεμπέλα εισηγήτρια, αυτοί τα νούμερα 42.000€ , 48.000€ , 68.000€ τα ερμήνευσαν ότι είναι κάτω από 40.000€ και ξεπέταξαν τις υποθέσεις, η καλή αυτή δικαστής πιστώθηκε ότι σε μία δικάσιμο έβγαλε 18 αποφάσεις και ανέβηκε στην επετηρίδα – όταν το μόνο πού έκανε ήταν να γράψει «δεν δικάζω- δεν δικάζω» ενώ οι υπόλοιποι θεωρήθηκαν άχρηστοι μια και συζήτησαν 1 η 2. Επίσης ενώ υποτίθεται ότι το σοβαρό αυτό δικαστήριο που όλοι το ακούνε και τους τρέμουν τα γόνατα, δεν ντρέπεται και ανακοινώνει δημόσια τις αποφάσεις του στην αρχή της δικασίμου εδώ δεν τις ανακοίνωσε στην πραγματικότητα ποτέ αλλά στις αποφάσεις γράφτηκε μία μαιμού ημερομηνία και καθάρισαν. Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι αλλά το ανώτατο δικαστήριο εξέδωσε 21 ψευδείς βεβαιώσεις 3 με ψεύτικα κάτω των 40 χιλ και 18 ότι τάχα μου ανακοινώθηκαν σε δημόσια συνεδρίαση ενώ δεν ανακοινώθηκαν ποτέ .Σύνολο 21 κακουργηματάκια…

Εδώ τι μας λένε οι διαφορές του 40 με το 42, 48 και 68 ?? Λένε 2 , 8 και 28 ή λένε ότι μερικοί ανώτατοι πρέπει να περάσουν μία θηλειά στον λαιμό τους και να πάνε να κρεμαστούνε αν υποτίθεται ότι έχουν τον ελάχιστο σεβασμό στο λειτούργημά τους??

5 ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ

Μια και μιλάμε για αυτά τα λουλούδια. Δημοπρασία – ένσταση- απόρριψη ένστασης ΣτΕ. Το σαΐνι εισηγήτρια – επειδή εκεί νόμιμα πηγαίνεις και συζητάς την άποψή σου με τον εισηγητή ( Κανόνες ανωτάτου δικαστηρίου γαρ) αρχίζει να μουρμουρίζει κάτι περί ενημερότητας πτυχίου. Της πηγαίνουν και την νομοθεσία και τα πτυχία του προσφεύγοντος και του αντιδίκου που ήταν 2ας ατομικά και δεν ήθελαν ενημερότητα η οποία απαιτείται από την νομοθεσία μόνο για τις εταιρίες και – ώ του θαύματος – ενώ και το χειρότερο λαμόγιο του Δημοσίου θα ζητήσει σαν απαραίτητο προσόν για τον διαγωνισμό ένα χαρτί που το έχει μόνο ο φίλος του , για να πάρει την μίζα- και ποτέ χαρτί που δεν βγαίνει , το ΣτΕ βγάζει απόφαση και κάνει κάτι εκατομμυριάκια ανάθεση ζητώντας ανύπαρκτο χαρτί – ήτοι ενημερότητα πτυχίου στο 2ας και αυτόπροσδιορίζεται σαν χειρότερο λαμόγιο από το χειρότερο λαμόγιο του Δημοσίου. Άντε η εισηγήτρια ήταν χαζοβιόλα – μωρά παρθένος η οτιδήποτε σχετικό η άλλη η έμπειρη της σύνθεσης με πατέρα – σύζυγο και αδελφό μηχανικούς και με τεχνικές εταιρίες δεν ήξερε ότι ενημερότητα δεν βγαίνει στο 2ας? Τι πήγαινε και υπέγραφε τέτοιο στρατσόχαρτο για δικαστική απόφαση? Έκτοτε η εισηγήτρια έχει κάνει καριέρα με τις ενημερότητες πτυχίου όπου βλέπεις το όνομά της με ερμηνείες της ενημερότητας πτυχίου είναι ανακατεμένη και ο νοών νοείτο… Εδώ η διαφορά 2 με 3 δεν κάνει 1 αλλά μας λέει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στην Δανιμαρκία…. Όταν ο νυν Πρωθυπουργός κάλεσε τους 7 μεγάλους των Τεχνικών Εταιριών και τους είπε ότι σταματήστε τις προσφυγές για να γίνουν κάποτε τα έργα, διότι εσείς πρώτα γράφετε την προσφυγή και μετά την προσφορά , τι έλεγε ακριβώς? Η απάντηση δεν είναι πρόδηλη , οπότε είτε έχουμε για Πρωθυπουργό ένα χαζό παιδί που λέει χαριτωμενιές η κάτι ξέρει….και αυτό το κάτι μάλλον είναι παραπλήσιο με αυτά που παραπάνω αναφέραμε….

6 ΑΝΑΚΟΠΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο προσφεύγων επικαλείται διάταξη του 2016 για να δικαιωθεί και το σαίνι του μονομελούς την απορρίπτει επικαλούμενη συμβουλοεπικρατορική του 2011. Δηλαδή ήξεραν οι σοφοί του ΣτΕ το 2011 τι θα ψηφίσει η Βουλή το 2016 και του/της έδωσαν οδηγίες να το αγνοήσει. Δηλαδή θέατρο παραλόγου του Ιονέσκο. Εδώ τι μας λέει η διαφορά 2016-2011 ? Ότι αν ο δικαστής της περ. 1 το έσκασε από ίδρυμα εδώ έχουμε δραπέτη από το Δρομοκαΐτειο.

7 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Συζητούνται στο ίδιο τμήμα του Εφετείου 5 υποθέσεις ΦΠΑ και μια ΚΒΣ για 5 συνεχόμενα έτη με τους ίδιους δικαστές ( Πρόεδρος/Εκ δεξιών). Αποφασίζεται ομόφωνα ότι η δραστηριότητα του διαδίκου ΔΕΝ υπόκειται σε ΦΠΑ για καμία χρήση και ο/η εκ δεξιών μαζί με τον/την Πρόεδρο υπογράφουν τις 5 αποφάσεις. Με εισηγήτη/τρια τώρα τον/την εκ δεξιών δικαστή συζητείται η αίτηση αναστολής για μία από τις 5 χρήσεις και η απόφαση λέει πού να ξέρω αν υπόκειται σε ΚΒΣ δεν μπορώ να το ψάξω σε φάση αναστολής και απορρίπτει την αναστολή. Διάσκεψη την ίδια μέρα 16-5-2013. Τώρα αυτό το δικαστήριο έκανε στην πραγματικότητα διάσκεψη η διά περιφοράς υπογράψανε την κάθε σαχλαμάρα και δεν κατάλαβαν τίποτα?

Αν υπογράψανε διά περιφοράς είναι θέμα εσωτερικού πειθαρχικού του δικαιοδοτικού μας συστήματος το να τους/τις ελέγξει. Αν κάνανε πραγματικά διάσκεψη και βγάλανε αυτά τα αποτελέσματα συγγνώμη αλλά θέλει βαρύ Δρομοκαΐτειο με επιτροπές καθηγητών γιατί απλός γιατρός δεν τα βγάζει πέρα μαζί τους. Τι έγινε στην πράξη για να λέμε και του στραβού το δίκιο ? Όπως το χρηματιστήριο κάνει διόρθωση που λένε οι οικονομολόγοι έτσι και το δικαστήριο ( έχουν γνώση οι φύλακες) με μία απλή αίτηση ανάκλησης (η κάτι τέτοιο) πέρασε την υπόθεση σε άλλο τμήμα το οποίο τους γύρισε στα μούτρα την υπερβλακώδη απόφαση επικαλούμενο σαν νέα στοιχεία τι?? Την απόφαση για τον ΦΠΑ της χρονιάς εκείνης που την είχαν διασκεφθεί στην ίδια διάσκεψη την ίδια μέρα. Εύγε……….. Ο/Η Κος/Κα που τα δημιούργησε αυτά και ξεφτίλισε πέραν του εαυτού του/της και όλο το δικαστήριο τί απέγινε ?

Α) Πήγε σε κλουβί στο Γκουαντάναμο ? ΟΧΙ
Β) Τον/την κρέμασαν στη μέση της Πλατείας Συντάγματος ? ΟΧΙ
Γ) Πήγε σπίτι του/της ? ΟΧΙ
Δ) Ελέγχθηκε πειθαρχικά ? ΟΧΙ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο κουίζ ? ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ

Αμάν κύριοι ανώτατοι με την κρίση σας, τα δικαστικά σας συμβούλια και τις γεμάτες τεμπέληδες, αδαείς , δραπέτες από ιδρύματα , μιζαδόρους ψυχασθενείς και κακοποιούς επετηρίδες σας . Αμάν πιά…Ξεφορτωθείτε όλους αυτούς που σας εξευτελίζουν τόσο άγαρμπα και μετά ανεβάστε τις επετηρίδες για κρίση.

Είναι ποτέ δυνατόν να προσφύγει πολίτης , επιχείρηση η σωματείο για να βρει το δίκιο του και να πέσει σε Εφετείο με πρόεδρο το ακατονόμαστο αυτό άτομο? Εδώ όλα αυτά μας τα δίνει η παράβαση της στοιχειώδους αριθμητικής του τι σημαίνουν οι αριθμοί 5/1…..

8 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Που έβγαλε 6/1 και έφαγε στο πρωτόκολλο επιστολή διαμαρτυρίας που ξεφτίλιζε την σύνθεση , ενώ από έδρας είπαν ότι η επιστολή είναι μέσα στην δικογραφία στην συνέχεια την βούτηξαν οπότε η υπόθεση ανέβηκε στο Εφετείο και στο ΣτΕ χωρίς αυτό το στοιχείο στον φάκελο. Ίδια περίπτωση δικαστή κακοποιού σαν την περίπτωση 3. Αυτή είναι η ερμηνεία του τι σημαίνουν τα νούμερα 6/1. Κανά πειθαρχικό κανένας έλεγχος στην βλακεία? Τίποτα . Έγινε Πρόεδρος Πρωτοδικών και τρέχα να δικαιωθείς όποιο δίκιο και να έχεις….

9 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Ντουλάπες ολόκληρες μπορείς να γράφεις , ο Ν 3900/2010 με τα δολοφονικά όρια των 40.000€ και 200.000€ για τις συμβάσεις και η εφαρμογή του από το ΣτΕ έχει καταστρέψει την κοινωνία μας , έχει δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις, με μετατροπή του ΣτΕ σε εταιρία δολοφόνων που αν αφορούν εταιρίες οικονομικών δολοφόνων και αν αφορούν κανένα σωματείο με παιδάκια κανονικών δολοφόνων όπως στη περ. 4. Όταν έγινε το συνέδριο της ΑΕΠΠ παρούσες ήταν και η τότε Πρόεδρος του ΣτΕ και νυν Π.τ.Δ. και η νυν Πρόεδρος του ΣτΕ. Καλεσμένος ένας πρώην δικός τους που μεταπήδησε στο Στρασβούργο και τώρα είναι Ευρωπαίος δικαστής. Ο πρώην δικός τους τούς την έπεσε κανονικά λέγοντας ότι κατ΄άρθρο 267 της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην κοινότητα τα Δικαστήρια «Μπορούν να βάζουν περιορισμούς στους προσφεύγοντες οι οποίοι όμως δεν θα οδηγούν σε αποτέλεσμα της δίκης που να είναι αντίθετο με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» Τι ανταπάντησαν οι δύο σοφές κυρίες που κατέχουν τις ανώτατες θέσεις? Τίποτα!

Κράτησαν το ότι το Ευρωπαικό Δικαστήριο τους επιτρέπει να βάζουν όρια και άνοιξαν σαμπάνιες για αυτό, αλλά ξέχασαν την συνέχεια για το πού μπορεί να οδηγούν οι αποφάσεις τους με αποτέλεσμα τον τραγέλαφο.

Στο επόμενο συνέδριο ΕΑΔΗΣΥ και Ένωσης Διοικητικών δικαστών αν και μπροστά ήταν 2 αντιπρόεδροι του ΣτΕ βρέθηκε γυναίκα δικαστής του ΣτΕ που μίλησε κατά των ορίων και ζήτησε να καταργηθούν ( η να μειωθούν δεν θυμάμαι ακριβώς ). Να που δεν χάθηκε κάθε ελπίδα και υπάρχουν ακόμα ακόμη άνθρωποι με το μυαλό μέσα στο κεφάλι. Ο Θεός να την έχει καλά αλλά αυτή την στιγμή όποιος περνάει την πόρτα του ΣτΕ χωρίς να ανήκει στους πολύ μεγάλους έχει πάρει ήδη το χρώμα του πεθαμένου και δεν το ξέρει. Εκεί οι δικαστές δεν ανεβαίνουν στην έδρα για να δικάσουν αλλά έχουν περάσει ήδη την θηλιά στον μικρομεσαίο διάδικο και ανεβαίνουν για να κλωτσήσουν την καρέκλα κάτω από την κρεμάλα όχι για να διασφαλίσουν ασφάλεια δικαίου.

10 ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

Ας περιγράψουμε και έναν θεό δικαστή. Υπόθεση διαφοράς με τον Αλβέρτη (πιστεύω ότι όλοι έχετε ακούσει το όνομα ) ήτοι Υπηρεσία που πληρώνει όσο δουλεύεται το έργο και όταν τελειώσει ότι άλλο κάνει να εισπράττεις βρίσκει κάποιο λόγο να μην πληρώσει , κάνει καταγγελίες και ποινικά σε εργολάβους επιβλέποντες, Διευθυντές του, ανακριτές εισαγγελείς και πάει λέγοντας.

Φτάνει η υπόθεση στο Διοικητικό Πειραιά και το επιχείρημα του Αλβέρτη είναι ότι πρέπει να απορριφθεί η υπόθεση διότι δεν κοινοποιήθηκε η αίτηση θεραπείας στο Νομαρχιακό Ταμείο αφού ήταν κύριος του έργου και έπρεπε εμείς να το οσμιστούμε διότι προς το Ταμείο αυτό απευθυνόταν η Έγγυητική. Πέφτει να πεθάνει ο Δικηγόρος διότι τύποις είχε δίκιο και ο τύπος τρώει την ουσία , αλλά έλα που ο Πρόεδρος ήταν αληθινός δικαστής , κατάλαβε την ουσία και βγάζει επική απόφαση λέγοντας ότι «Αφού ο Υπουργός Δημοσίων Εργων δεν απάντησε στην Αίτηση Θεραπείας αυτομάτως κατέστη διάδικος κλπ κλπ» και μας δικαίωσε . Άρα ελπίδα υπάρχει ακόμα αλλά άντε να πέσεις στον Θεό Δικαστή.

Όλες οι παραπάνω υποθέσεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά σκόπιμα αποφύγαμε κάθε σαφή αναφορά σε ονόματα και αριθμούς διότι οι περισσότεροι από τους αναφερόμενους είναι εν ενεργεία πλην της τελευταίας υπόθεσης που είναι πολύ παλιά και ο Θεός Πρόεδρος δυστυχώς δεν ζει πια.

Πότε τελικά ή δικαιοσύνη ήταν σωστή: Επειδή είμαι Μηχανικός από το 1976 και τα μάτια μου έχουν δει πολλά η μόνη εποχή που θυμάμαι με την μεγάλη πλειοψηφία αν όχι όλους τους δικαστές σοφούς είναι η εποχή που τα Διοικητικά Δικαστήρια ήταν στο ΡΙΒΟΛΙ και τότε έπαιρνες τον Ρόβλια υπό μάλης και εσύ και οι δικαστές, προσέφευγες και άμα είχες δίκιο το έβρισκες κιόλας χωρίς πολλά πολλά φιοριτούρες, όρια, τρελή δικονομία κλπ. Έβλεπαν τον πρόεδρο εφετών στον διάδρομο και υποκλίνονταν όλοι « Τα Σέβη μας Κε Πρόεδρε» και τα άξιζε χίλιες φορές γιατί ήταν αληθινός Δικαστής. Τώρα όλους αυτούς που έβγαλαν τις αποφάσεις αυτές που σας περιέγραψα παραπάνω αν τους δείτε κάπου θα πείτε τα σέβη μας Κε/Κα Πρόεδρε ή θα θέλετε να τους χαστουκίσετε για τον εξευτελισμό κάθε έννοιας δικαίου που προκάλεσαν?

Ποιος φταίει? Δεν θα έπρεπε να ξέρω, δεν είναι δουλειά μηχανικού να ξέρει τι γίνεται στην Δικαιοσύνη αλλά από συζήτηση μεταξύ δικηγόρων που άκουσα η άποψή τους ήταν ότι αυτά όλα δημιουργήθηκαν μετά την λειτουργία της Σχολής Δικαστών που πέραν των θεών δικαστών και αυτά τα υπερφίαλα μισότρελα άτομα ανέβηκαν στις έδρες. Αν είναι έτσι ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι τους λένε εκεί μέσα και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Και καλά όσο είναι στην Σχολή κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό , βάζουν τα ταγεράκια και τα κουστούμια, παριστάνουν τους σοβαρούς και ξεγελάνε το σύστημα. Αφού βγούνε και η βλακεία, η αδικία και η τρέλα εκτοξεύεται κατά ριπάς, διότι κάτι τέτοιο αποτελούν όλα αυτά που σας περιέγραψα, η σοφή ηγεσία της Δικαιοσύνης τι κάνει? Τους ανέχεται και τους δίνει προαγωγές ? Έλεος πια….

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κανενός είδους επέμβαση αλλά παρατηρήσεις για όπου η απλή αριθμητική παραβιάστηκε βάναυσα από τις ερμηνείες των αριθμών. Αφήστε το Κοι Δικαστές με τα νούμερα δεν το έχετε. Αφήστε τα όπως είναι γιατί όταν αρχίζουν οι ερμηνείες των αριθμών , από την δικιά σας σκοπιά κοιτάξτε τι προκύπτει όταν τα ίδια νούμερα τα ερμηνεύουν από την αντίπερα όχθη οι κάπως πιο σχετικοί. ΚΟΛΑΣΗ!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ)

1 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 3900 η μείωση των ορίων σε ανεκτά για τον μέσο πολίτη , επιχείρηση η σωματείο επίπεδα. ( Δεν μπορεί να κρίνεις κάθε χρήση για τρία αντικείμενα φορολογικά , να απορρίπτεις πολλαπλές χρήσεις μόνο με τα όρια χωρίς κανένα φταίξιμο ουσίας δηλαδή να φορτώνεις σε παιδάκια εκατομμύρια και το βράδυ να κοιμάσαι ήσυχος ότι εσύ είσαι δικαστής και όχι εταιρία δολοφόνων και πρέπει η κοινωνία να σε σέβεται κιόλας).

2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΥ που ΑΜΕΣΑ θα επιλύει ουσία , οποιοδήποτε θέμα για το οποίο βγαίνουν αντίθετες αποφάσεις. (Κατά το πρότυπο της ΑΕΠΠ όπου όταν τα τμήματα βγάζουν αντίθετες αμέσως μαζεύεται το διευρυμένο όργανο που επιλύει προς την μία η την άλλη κατεύθυνση ότι προέκυψε.

3 ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕ POINT SYSTEM από όργανο απόλυτα ανεξάρτητο από οποιονδήποτε δικαστικό ( αφού μόλις ανακατευτεί δικαστικός θα αδρανοποιήσει τα πάντα) διότι η κρίση με τις επετηρίδες γεμάτες δραπέτες από ιδρύματα , είναι ο ορισμός της αποτυχίας ( Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος ) και επίσης από την απόλυτη αποτυχία του θεσμού της Αγωγής Κακοδικίας αφού σχεδόν ποτέ δεν έχει γίνει κάποια αποδεκτή ( Μεγάλο λάθος πάλι εκ του αποτελέσματος ). Όταν γίνει αυτό το όργανο θα τους κοπεί η όρεξη για ανεξέλεγκτη ξεπέτα , τεμπελιά και αδικία και ίσως επανέλθουν στα καθήκοντα του δικαστή να υπηρετεί την ασφάλεια δικαίου.

Θα κάνει τίποτα ο θετικών επιστημών απόφοιτος Υπουργός Δικαιοσύνης. Αμφιβάλλω. Στην αρχή κάπως ακουγόταν και ελπίζαμε σε κάτι, τώρα μάλλον τον απορρόφησαν…..

Ευχαριστώ όποιον είχε την υπομονή να διαβάσει όλα τα παραπάνω.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Μ.Η.Ε.Δ.Ε.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα