Προχωρά ο επαναπλημμυρισμός της λίμνης Μουριάς

Το «πράσινο φως» για την διερεύνηση των δυνατοτήτων μερικού επαναπλημμυρισμού και αξιοποίησης της αποξηρανθείσας Λίμνης Μουριάς, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εγκρίνοντας την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πύργου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Π.Δ.Ε, εξουσιοδοτώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, για την υπογραφή της.

Η συζήτηση του θέματος, την εισήγηση του οποίου έκανε ο κ. Γιαννόπουλος, έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, με τον ίδιο να αναφέρεται στην ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων ικανοποίησης του διαχρονικού αιτήματος φορέων της περιοχής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τον μερικό επαναπλημμυρισμό και αξιοποίηση της λίμνης.

Προς τον σκοπό αυτό, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, προωθείται η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την εκπόνηση μελέτης, η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά έναν «οδικό χάρτη» ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα