Προχωρά η πολεοδόμηση και της περιοχής «Νεκροταφείου» στο Χαλάνδρι

Ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης και της περιοχής πέριξ του Νεκροταφείου, έγινε μετά την έγκριση της Β Ανάρτησης της πολεοδομικής μελέτης που εκπονείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Χαλανδρίου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Μητροπολιτική Αθήνα».

Τα ρυμοτομικά διαγράμματα της μελέτης θα αναρτηθούν από 1 έως 26 Ιουλίου 2024, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (Αγ. Γεωργίου & Φιλ. Λίτσα 29 – 1ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 13.00.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής καλούνται, στο ίδιο διάστημα, να λάβουν γνώση των στοιχείων και να υποβάλλουν στο πρωτόκολλο του Δήμου (Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου), δια ζώσης τίτλους ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεις καθώς και να προσκομίσουν στοιχεία των πράξεων αναλογισμού που αφορούν απαλλοτριωτέα τμήματα των ιδιοκτησιών τους.

Η ένταξη και της ζώνης πέριξ του Νεκροταφείου στο σχέδιο πόλης, αποτελεί μια ακόμα πολεοδομική εκκρεμότητα δεκαετιών που οδηγείται σε επίλυση μετά από κοπιώδεις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου που οδήγησαν πρώτα στην αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου καθώς και στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης  για την υλοποίηση της πολεοδομικής μελέτης, μεταξύ Δήμου Χαλανδρίου και Περιφέρειας Αττικής.

Η πολεοδομική μελέτη αναμένεται να  επιλύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής, με την μείωση της εκτός σχεδίου ζώνης, από τα 250 μέτρα στα 50 μέτρα πέριξ του κοιμητηρίου, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αθλητισμού, πεζοδρόμων και αστικών υποδομών και προβλέπει χρήση αμιγούς κατοικίας στο μεγαλύτερο τμήμα της. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την προστασία και την ανάδειξη του Βριλησσού.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα