«Πράσινο φως» για την κατασκευή του επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς Thess INTEC – ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για τη χωροθέτηση και την κατασκευή του επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς Thess INTEC, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ, εγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο «στο ακίνητο 1160 του Αγροκτήματος Δ.Κ. Περαίας, Δήμου Θερμαϊκού (Ν. Θεσσαλονίκης), καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, περιβαλλοντική έγκρισή του και έγκριση Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού».

Το Προεδρικό Διάταγμα καθορίζει για τη συγκεκριμένη έκταση τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης. Επίσης εγκρίνεται και το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος.

Το τεχνολογικό πάρκο θα αναπτυχθεί σε ακίνητο 760 στρεμμάτων με τις πρόδρομες εργασίες να ξεκινούν μέσα στον Μάρτιο .

Οι εργασίες για την κατασκευή του αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα έτος.

Για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου έχουν διασφαλιστεί 20 εκατ. ευρώ από ιδιωτικούς πόρους και 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην πρώτη φάση θα επενδυθούν 50 εκατ. ευρώ για υποδομές και για τα πρώτα κτήρια. Ακόμη προβλέπεται επένδυση 25 εκατ. ευρώ από το ΕΚΕΤΑ και 30 εκατ. ευρώ από ισραηλινό fund.

Πριν από την έναρξη κατασκευής των κτηρίων, η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και διαμόρφωσης του ανάγλυφου, καθώς και έργα υποδομών. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υλοποίηση των κτηρίων της Α’ Φάσης των έξι mega projects, εμβαδού περίπου 10.000 τ.μ..

Δείτε το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα