«Πράσινο φώς» για την ανέγερση του 3ου 9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας

Το «πράσινο φώς» για την ανέγερση του 3ου 9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, με χρηματοδότηση ύψους 4.970.000 από την Περιφέρεια Αττικής και δικαιούχο την «ΚΤΥΠ Α.Ε», άναψε μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014- 2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρουσία του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του Προέδρου της κ. Τ. Κατσίπου, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κατά τη συνάντηση, τα στελέχη της «ΚΤΥΠ» ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας». Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Κατά την υπογραφή, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε για την υλοποίηση έργων, τα οποία προάγουν το επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών δημιουργώντας ένα φιλόξενο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

«Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες θέτει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά,
αφετέρου θα εξασφαλίζουν την επάρκεια αιθουσών. Η άριστη συνεργασία μας με την ΚΤΥΠ και τους Δήμους της Αττικής μας, αποδίδει για ακόμη μια φορά καρπούς με την δημιουργία ακόμη ενός σχολείου με τις προδιαγραφές που αρμόζουν στις νέες βιοκλιματικές και ενεργειακές απαιτήσεις, όσο και στις ίδιες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κάνουμε πράξη την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτός είναι και ο στόχος μας και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, με αυξημένες χρηματοδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, την βελτίωση προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και την παροχή σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης», τόνισε ο κος Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος  Δ. Μάρκου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής για την συμβολή τους αναφέροντας: «Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του και τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση έργων και σημαντικών υποδομών στην περιοχή μας αλλά και συνολικότερα στην Ανατολική Αττική».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα